Logo Gemeente Leusden

Spaar u rijk, spaar energie met uw wijk

De gemeente helpt woningeigenaren wanneer zij samen met buren hun woningen willen isoleren. Want samen besparen is niet alleen gemakkelijker maar u kan ook vaak kortingen bedingen bij de leveranciers. Wilt u samen met buren korting bedingen op energiemaatregelen? Meldt u zich vandaag nog aan of neem contact op met een medewerker milieu via telefoon 14 033. 

duurzaam_47957488 (aangepast) (3) 

 

10 stappenplan

Volg het stappenplan en bespaar energie en geld. De gemeente en de energieregisseurs ondersteunen de initiatieven. De energieregisseurs zijn twee ervaren adviseurs op het gebied van energiebesparing in bestaanden woningen. Zij kunnen u met raad bijstaan.Met de onderstaande stappen gaat u metuw buren aan de slag met enerDe energiecoach adviseert deze initiatieven met de aanpak, offerteaanvragen en subsidietrajecten. Ook helpt de gemeente bij de organisatie van een informatief huiskamergesprek of een energieavond in de wijk. 

  • Praat met uw buren (over energiebesparing, over isolatieplannen, over het jaarverbruik. Gebruik sociale netwerken als hyves, facebook www.duurzameburen.nl, of www.nudge.nl. Nodig elkaar uit voor het Klimaatstraatfeest zodat u in mei in de prijzen valt met een straatfeest).
  • Vergelijk energieverbruik (Leg het jaarverbruik naast elkaar. Vul het aan met wie al welke maatregelen heeft uitgevoerd en hoe groot het huishouden is. Dit is een interessant startpunt voor een gesprek over hoeveel gedrag en maatregelen bij kan dragen aan energiebesparing. Gebruik het standaardformulier om de gegevens in te vullen)
  • Nodig de energieregisseur uit (tijdens eens energieborrel met uw buren kan de energieregisseur u adviseren over de gezamenlijk aanpak, de verschillende maatregelen en hoe u een offerte kan aanvragen. Per wijk is er een gratis energiemaatwerkadvies beschikbaar. Dit maatwerkadvies sluit aan op de energieladder en laat in detail zien waar de winst te halen is)
  • Selecteer energiemaatregelen (U kunt de energieprestatie van uw huis verbeteren met verschillende maatregelen. Start uw persoonlijke woningdossier voor het uitvoeren van energiemaatregelen. Bekijk ook de informatie over zelf energie opwekken of video's over de energiemaatregelen).
  • Vraag offertes met groepskorting op (vraag offertes op bij bedrijven, vraag naar groepkorting en laat u bijstaan door de energieregisseurs. Raadpleeg www.meermetminder.nl voor gekwalificeerde bedrijven. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor een actueel en compleet overzicht van beschikbare subsidies).
  • Informeer samen uw buurt (breid uw initiatief uit. Informeer samen met u buren andere woningeigenaren. De energieregisseur kan u helpen en adviseren)
  • Organiseer een energieavond (de gemeente en de energieregisseurs organiseren voor u een energieavond om meer buren warm te maken voor uw plannen. Met meer meer mensen kunt u meer korting bedingen)
  • Plaats samen de bestelling met korting. (de energieregisseurs kunnen u helpen bij het vergelijken van offertes. De keuze moet u samen met uw buren maken).
  • Laat de maatregelen uitvoeren.
  • Geniet van korting, comfort, lagere energiekosten en uw bijdrage aan een beter klimaat!

terug

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina