In en om uw huis

Wie nu stappen wil zetten om zijn huis klaar te maken voor een duurzame toekomst, kan alvast beginnen. Isoleren en energie opwekken is belangrijk en altijd goed.

De energiegidsen van IkwilWatt helpen u graag op weg naar een energiezuinige woning. Kijk voor meer informatie op het energieloket IkwilWatt of doe de subsidiecheck op het duurzaambouwloket.
Speciaal voor Verenigingen van Eigenaren is er hulp en advies om toekomstbestendig te wonen in een appartementencomplex

Vergunning meestal niet nodig

In de meeste gevallen is geen vergunning nodig voor plaatsing van zonnepanelen of zonnecollectoren. Soms is een vergunning wel nodig. Bijvoorbeeld als het niet past in het bestemmingsplan. Op het omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen.

Meer uitleg over het nieuwe omgevingsloket  vindt u in het omgevingsloket onder de knop “hulp nodig?”. Heeft u nog aanvullende vragen over het online omgevingsloket of over het aanvragen van een omgevingsvergunning neem dan contact op via 14033 of stuur een e-mail.

Natuurvriendelijk isoleren

Tussen muren en daken van huizen zitten vaak vogels en vleermuizen. U mag de (tijdelijke) woonplek van deze dieren niet vernielen van de Wet natuurbescherming. Zomaar isoleren kan dus niet. Maar verduurzamen is wel belangrijk. Daarom is er een nieuwe methode bedacht: natuurvriendelijk isoleren. Meer informatie en natuurvriendelijke isolatiebedrijven vindt u op natuurvriendelijkisoleren.nl. 
Gaat u zelf isoleren? Kijk dan voor de spelregels op de website van energieloket IkwilWatt.

Wat u nog meer kunt doen