Trouwambtenaar kiezen

De gemeente Leusden beschikt over een team van enthousiaste trouwambtenaren. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Deze persoon wordt voor 1 dag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS).

Wat u moet weten

Trouwambtenaren gemeente Leusden

De gemeente Leusden heeft een enthousiast team trouwambtenaren. Om een indruk te krijgen van de mens achter de trouwambtenaar stellen zij zich op deze pagina aan u voor.

Andrea Schipper

Als ogen stralen, harten dansen en de liefde door de lucht dwarrelt, zie je mij waarschijnlijk ergens voorbij huppelen, want als de liefde gevierd wordt, dan ben ik daar maar wat graag bij! Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand -of zoals ik het liever noem: “trouwvrouw”- mag ik al 21 jaar lang huwelijken voltrekken. Ooit begonnen in de gemeente Amsterdam en sinds 2014 ook in de gemeente Leusden. Leusden is een super fijne trouwgemeente die het bruidspaar in hun beleid centraal zet. Dat is wat een trouwambtenaar natuurlijk ook doet, dus in dat beleid kan ik me helemaal vinden. Hoe tof is het om gewoon midden in de natuur of in je eigen huis/tuin elkaar een jawoord te geven?!

Als je het mij vraagt moet trouwen vooral leuk zijn en dat is dan ook precies wat mijn doel is als ik een huwelijk mag voltrekken of een partnerschap mag registreren. Een ceremonie passend bij jullie en altijd net dat beetje meer dan jullie verwachten. Als ik jullie dan zie genieten en hoor schateren van het lachen, dan word ik daar heel blij van. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de ceremonie wel officieel is.

Naast trouwvrouw ben ik ook specialist burgerlijke stand en geef ik in het hele land trainingen aan ambtenaren en buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand. Ik woon samen met mijn man in Deil en ben graag met mijn camera en hond op pad. Ik ben vrijdag, zaterdag en zondag beschikbaar, maar als ik het ver genoeg van te voren weet kan ik ook op een andere dag in de week jullie ceremonie verzorgen. Met liefde! Neem contact op met Andrea.

Callista Fazzi

Ik ben Callista, moeder van Mélu (5 jaar), bonusmoeder van Guusje (14 jaar) en ik ben recent getrouwd met Koen (2022). Na jaren te hebben gewerkt als Accountmanager binnen de media, heb ik het roer omgegooid en ben ik gestart als Trouwambtenaar. Het is ontzettend leuk en eervol om deel uit te maken van de mooiste dag van jullie leven. "mijn stijl is oprecht, vrolijk en energiek, afgewisseld met een lach en een traan. Deze bijzondere dag, omringd door familie en vrienden, draait vooral om jullie.”  Uiteraard ga ik graag in gesprek om elkaar beter te leren kennen en jullie wensen af te stemmen. Ik kan niet wachten om elkaar te ontmoeten! Neem contact op met Callista.

Elzo van Kampen

Mijn naam is Elzo van Kampen. Ik ben in 1951 geboren in het Groningse Ulrum en woon sinds 1989 in Leusden. Ik ben vader van drie fantastische meiden (1988, 1990, 1993). Na een carrière in het onderwijs en de journalistiek ben ik in een geheel andere werkfase beland: corrector/vertaler, coach en buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Vanaf oktober 2005 ben ik trouwambtenaar in Leusden. Deze functie oefen ik sinds september 2006 ook uit in de gemeente Barneveld. Ik vind het contact met de trouwlustigen uitermate boeiend en geniet van de trouwceremonieën, die ondanks hun serieuze, plechtige basis toch ook een gezellig, informeel nevenkarakter hebben. Ik streef ernaar een zo persoonlijk mogelijke toespraak te houden. Humor is een belangrijke waarde in mijn leven, dus aan een vrolijke noot mag het wat mij betreft in de trouwzaal niet ontbreken. Ik vind het een voorrecht twee mensen die hun toekomst met elkaar willen delen, in de echt te mogen verbinden en hoop op mijn manier een klein steentje te kunnen bijdragen aan een belangrijke (en misschien wel de mooiste) dag in hun leven. Neem contact op met Elzo.

Evelien Blom

Al meer dan 20 jaar ben ik trouwambtenaar in Leusden. In die jaren heb ik heel wat bruidsparen getrouwd en dat vind ik iedere keer weer een belevenis. Als trouwambtenaar heb je een belangrijke rol op één van de mooiste dagen van iemands leven. Ik vind het dan ook een uitdaging er voor het bruidspaar iets persoonlijks van te maken en niet te volstaan met een algemeen praatje. Ik zoek de bruidsparen zoveel mogelijk van te voren op, zodat we alvast met elkaar kunnen kennismaken. Het is belangrijk dat je goed naar hun (levens)verhalen luistert en daar met respect mee omgaat. De wensen van het bruidspaar zijn voor mij uitgangspunt om er een ontroerende, gelukkige en onvergetelijke ceremonie van te maken. lk probeer ze ook wat 'bagage' mee te geven op hun gezamenlijke levensreis, maar bovenal mag ik op zo'n dag meegenieten van hun geluk en liefde voor elkaar. lk ben geboren en getogen in dit dorp en ben er zeer mee verbonden. lk heb 24 jaar in de politiek gewerkt en ben nu lid van het bestuur van het Waterschap. Het besturen van organisaties zowel plaatselijk als landelijk vult mijn dagen en het blijft leuk en spannend om samen met alle mensen om je heen hard te werken en resultaten te bereiken. lk hoop van harte dat de inspirerende taak van trouwambtenaar nog lang op mijn werklijst zal mogen staan. Neem contact op met Evelien .

Helma Bouman

Hallo mooi bruidspaar,
Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Mijn naam is Helma Bouman. Ik ben getrouwd met Jan, heb twee prachtige dochters en een hele lieve kleindochter. Wat mooi dat jullie ervoor hebben gekozen om elkaar het ja-woord te geven. Van een ceremonie een feestje maken, is voor mij de mooiste uitdaging die er is. Na een persoonlijk gesprek, waarin we met elkaar praten over jullie leven, wat jullie beweegt, wat jullie drijfveren zijn, schrijf ik jullie trouwceremonie. Dit wordt jullie bijzondere verhaal, passend bij wie jullie zijn, qua persoonlijkheid, qua gevoel en zeker ook qua humor. Ik ervaar het kijkje dat ik mag nemen in het leven van twee mensen die voor elkaar gaan, als heel dierbaar. Ik ben dankbaar dat ik dat kan en mag doen. Ik kijk ernaar uit om binnenkort uitgebreid kennis met elkaar te maken. Hopelijk jullie ook! Neem contact op met Helma.

Jeroen Smits

Het mooiste moment van je leven, zo wordt de trouwdag veelal omschreven. Het mooiste moment van de dag moet dan haast wel de ceremonie zijn. Elkaar het jawoord geven uit blijk van liefden en eeuwige trouw. Maak van die ceremonie dan ook een onvergetelijk moment, waar iedere aanwezige gast nog vaak aan terug zal denken. Uiteraard met oog voor de dierbare momenten, misschien wel de traan, maar zeker de lach. Sinds 2014 mag ik huwelijken sluiten als ambtenaar en dat is echt het allerleukste wat ik doe! Mijn ceremonie is maatwerk en gaat dan ook over jullie! Wie zijn jullie, waar hebben jullie elkaar ontmoet en hoe zijn we tot een huwelijk gekomen? Al deze informatie haal ik bij jullie op, maar ik neem ook contact op met jullie vrienden, familie en eventueel kinderen. Ook zij mogen mij van informatie voorzien waardoor het elke ceremonie weer een grote verrassing wordt. Graag maak ik jullie ceremonie uniek, omdat jullie als mens ook uniek zijn! Voorafgaand maak ik graag even vrijblijvend kennis om jullie wensen te bespreken en elkaar iets beter te leren kennen. Uiteindelijk gaat het om het hebben en geven van vertrouwen aan elkaar. Jullie de hoofdrol, ik een kleine bescheiden bijrol! Tot snel. Neem contact op met Jeroen Smits.

Joanne Littooij

Vanaf 2009 ben ik buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Eerst in een andere gemeente, en vanaf april 2016 in Leusden! Naast moeder van Coen (14) en vriendin van Patrick, ben ik als ZZP-er ook actief als zakelijk event organisator en dagvoorzitter. Ik woon in Den Haag, dichtbij het strand waar ik heel vaak erg van geniet. Ik ben sportief in hardlopen en tennissen en ik leer op dit moment de Argentijnse tango, een wens die al jaren op mij lijstje stond. Mensen mogen trouwen is een passie! Ik vind het telkens weer een eer en super waardevol om op zo’n belangrijk moment aanwezig te mogen zij in het leven van 2 mensen en hun geliefden. Ik hou ervan om de leuke, lieve, grappige en mooie dingen uit het leven van het bruidspaar en hun gasten te vertellen op een vrolijke en interactieve manier. De trouwceremonies die ik verzorg zijn energiek en spontaan en vaak heel gezellig! Voor de invulling van de ceremonie staan wat mij betreft de wensen van het bruidspaar en hun gasten centraal. Gelukkig denkt de gemeente Leusden er net zo over en daardoor denk ik dat we goed bij elkaar passen. Graag tot ziens! Neem contact op met Joanne Littooij.

Robèrt Feith

Wat maakt jou zo bijzonder? Wat maakt jullie samen nu echt speciaal? En wat is jullie betekenis samen in relatie tot jullie omgeving? Die puzzel is mooi, bijzonder en elke keer uniek. Leuk om daar een rol in te mogen spelen en jullie trouwdag mede daardoor uniek te maken. Sinds begin 2016 mag ik ook trouwambtenaar zijn van de gemeente Leusden, waar ik zelf sinds 2008 woon. Midden in het leven als vader, coach van een jongens sportteam en werkend voor een internationale jongerenorganisatie. Vanuit een achtergrond in het onderwijs, waar spreken in het openbaar bijna dagelijkse kost was, weet ik op een ontspannen manier jullie de ruimte te geven om vooral zelf de regie te houden over jullie dag en toch net die mooie pareltjes eruit te lichten. Hier en daar een knipoog, wat humor maar vooral ook oog voor wat jullie en jullie omgeving bezig houdt. Trouwen? Jullie hebben daar zin in! En ik ook! Neem contact op met Robèrt Feith.
Helaas ben ik tot eind september niet beschikbaar.

Veronique Siljade

Ik ben Veronique Siljade, geboren op 29 november 1972 te Hoofddorp en sinds 1996 woonachtig in Barneveld. Daar woon ik samen met mijn vriend Siebe, de hond Snicker en vier prachtige bonuskinderen. In mijn dagelijks leven ben ik accountant en de hele dag met cijfers in de weer. Daarom vind ik het super fijn om 2 mensen in het echt te verbinden. Onderdeel uitmaken van één van de mooiste dagen van het leven van 2 mensen die van elkaar houden. Ik ben enthousiast, spontaan, empathisch, flexibel, heb een goed gevoel voor humor en wil graag met mensen omgaan. Dat zal je terug zien in de ceremonie. Ik vind het fijn om dingen te regelen en als ik bepaalde zorgen uit jullie handen kan nemen, sta ik daar voor open.
Door het voorbereidend persoonlijke gesprek leer ik jullie kennen en kan ik samen met jullie de wensen voor de dag doornemen. Door een toespraak helemaal op jullie gericht, zal het een moment worden waar jullie met veel plezier en voldoening op terug kunnen kijken. Een persoonlijke invulling van jullie ceremonie of een familielid die graag iets wilt zeggen. De kinderen betrekken bij het huwelijk, zij zijn natuurlijk ook het middelpunt van de dag. Daar heb ik ook leuke ideeën over, het kan allemaal want het mooiste woord van de dag is het JA-woord. Neem contact op met Veronique Siljade.

Zelf een trouwambtenaar kiezen

U kunt een familielid, vriend of kennis vragen om uw huwelijk te voltrekken. Deze persoon wordt voor 1 dag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Geef dit 3 maanden van tevoren door aan de gemeente Leusden. Aanvragen eenmalige buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.
Als deze BABS geen ervaring heeft, zal één van onze trouwambtenaren op de achtergrond bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn. Het beëdigen van een BABS voor 1 dag gebeurt bij de Rechtbank en kost € 545,-. Als iemand al trouwambtenaar is in een andere gemeente, dan zijn er geen extra kosten aan verbonden.