Ondernemersbijeenkomsten

De gemeente Leusden organiseert dit jaar ook een bijeenkomst waarbij alle ondernemers van Leusden welkom zijn! 13 februari 2023 is er weer een ondernemersbijeenkomst. Meld je aan via onderstaande groene knop.
Aanmelden ondernemersbijeenkomst 13 februari 2023

Bijna alle ondernemers zijn geraakt tijdens de coronacrisis. Niet alleen financieel, maar ook mentaal en emotioneel hebben de coronamaatregelen impact gehad. Juist nu is veerkracht en ontwikkeling nodig om positief en duidelijk op de toekomst te kunnen focussen. Gericht op onderlinge verbinding en saamhorigheid. Samen kun je immers meer bereiken. Elke bijeenkomst heeft een ander thema en gastspreker. De gastsprekers zijn enthousiaste ondernemers, met veel kennis en ervaring om de ondernemer te ondersteunen, te inspireren en groeimogelijkheden te versterken.

Programma Ondernemersbijeenkomst 13 februari

 

Datum: maandag 13 februari  van 19.30 - 22.00 uur
Locatie: De Korf, De Smidse 1, 3831 NT Leusden
Keynote spreker: Florian Dirkse, ondernemer, wereldverbeteraar en Co-Founder van the Ocean Cleanup

Programma
TijdOnderwerp
19.30 uurOntvangst en welkom
20.00 uur

Florian Dirkse, ondernemer, wereldverbeteraar en

Co-Founder van the Ocean Cleanup

21.30 uurNetwerkborrel
22.00 uurEinde programma

Florian Dirkse

Over Florian

Als co-founder van o.a. The Ocean Cleanup en The Green Miles heeft Florian een inspirerend verhaal over het volgen van je droom en hoe deze waar te maken binnen je werkomgeving. Veel mensen houden het bij dromen, Florian voert ze uit. Na 2 jaar rond de wereld zeilen had hij een missie, het opruimen van onze oceanen. Momenteel is Florian bezig om met mensen zijn dromen te delen en waar te maken voor iedereen. Een inspirerend verhaal over passie, lef, uitdagingen, duurzaamheid, teamspirit, een andere weg bewandelen en durven doen!

Zeilen in zijn DNA
De zeilsport is er met de paplepel ingegoten door zijn ouders. Nooit is hij gedwongen zeilen leuk te gaan vinden. Het gebeurde gewoon. En zo werd hij steeds enthousiaster. Zó enthousiast dat hij begon met zeilwedstrijdjes in zijn eigen kleine optimist en welke hij vaak won. Daarnaast zeilen op de boot van zijn ouders. Hij ging lesgeven op allerlei schepen en fanatiek wedstrijdzeilen. Maar toen hij in 2004 de kans kreeg om de Atlantische oceaan over te steken kwam hij als een ander mens terug.

Hart voor de oceaan
Na 5 jaar lang keihard sparen vertrok hij uiteindelijk voor een 2-jarige wereldreis met goede vriend Arjen. De hele reis hebben ze gedocumenteerd in een boek en ze maakten voor de AVRO de 8-delige prime time TV serie over hun reis, Zee Zout en zeilen.
Tijdens zijn zeilreis rond de wereld kwamen ze heel veel plastic tegen in de oceanen. Bijna elke keer dat de kleine vishaak opgehaald werd zat er wel iets van plastic aan. Ze vonden zelfs plastic in de magen van vissen! Na deze reis kon hij de belangrijke rol en de vervuiling van onze oceanen niet loslaten. Hij startte daarom samen met Boyan Slat als co-captain het project The Ocean Cleanup.

Inspirerend verhaal
Na 2 jaar rond de wereld zeilen had hij een missie: het opruimen van onze oceanen. Over deze missie en het uitvoeren van dromen geeft hij graag lezingen. Wil je vast een voorproefje? Kijk dan hier naar zijn tedX talk.
Zin in een inspirerend verhaal over passie, lef, uitdagingen, teamspirit, duurzaamheid, een andere weg bewandelen en durven doen?