Einde ondersteuningsmaatregelen COVID-19 voor ondernemers

17 September 2021
corona en ondernemers

Op 1 oktober 2021 stopt de rijksoverheid met de financiële ondersteuning vanwege COVID-19 maatregelen voor ondernemers. De loketten voor het aanvragen van steun TONK, NOW, TVL en TOZO zijn per die datum gesloten.

Wij hopen natuurlijk dat u uw bedrijf weer op een gezonde manier voort kunt zetten. Toch kan het zo zijn dat uw bedrijf zonder deze steun niet, of slechts ten dele kan voortbestaan. Dan helpen wij u graag! 

Wat kunt u doen?

  • Maak een afspraak met het Team zelfstandigen van de gemeente Amersfoort voor een kosteloos gesprek met een deskundige/bedrijfsadviseur over de huidige staat van - en toekomstverwachtingen voor uw bedrijf. Dit team is er ook voor Leusdense ondernemers. Neem contact op met het Team Zelfstandigen via teamzelfstandigen@amersfoort.nl of bel 14 033.
  • Denkt u aan overstappen naar een (tijdelijke) baan in loondienst? Er zijn diverse mogelijkheden in de regio. Informeer bij het WSP Regio Amersfoort via recruiterwsp@amersfoort.nl. Op de website www.wspregioamersfoort.nl vindt u ook de agenda voor een banenmarkt of speeddate in onze regio. Ook vindt u vacatures op de website www.werk.nl.
  • U kunt voor advies terecht bij het Geldloket, sparringpartner voor ondernemers. Samen met u bekijken ze hoe u ervoor staat en onderzoeken ze uw mogelijkheden. Of u misschien recht heeft op extra geld om van te leven of dat u gebruik kunt maken van steunmaatregelen. Zij kunnen u ook in contact brengen met een ervaren ondernemerscoach. Het Geldloket biedt gratis dienstverlening voor ondernemers uit Leusden. Zie www.geldloket.nl, bel (033)  800 99 70 of stuur een email: info@geldloket.nl.
  • De ervaren oud-ondernemers van het Ondernemersklankbord bieden coaching en advies. Ze zijn er voor u bij alles wat met ondernemen te maken heeft, zoals het voorkomen van faillissement, financiën, marketing, bedrijfsvoering- en overname of juridische zaken. Zoek nu een adviseur bij u in de buurt en maak een afspraak voor een eerste gesprek. De coaching is gratis.
  • MKBDoorgaan is een landelijke stichting en biedt u een snelle en passende verbinding tussen uw vraag en praktische ondersteuning. Investeren, verkopen of uw business model upgraden? De ondersteuning van MKBDoorgaan is kosteloos en onafhankelijk.
  • De online MKB Diagnosetool geeft u direct een onafhankelijk en betrouwbaar adviesrapport. Daarnaast wordt u op weg geholpen als u de geboden optie verder wilt onderzoeken. De MKB Diagnosetool is een initiatief van Qredits.
  • Via het landelijke initiatief NL leert door kunt u gratis gebruikmaken van persoonlijk ontwikkeladvies en/of online scholing volgen.

Bent u nu nog fulltime aan het werk in uw bedrijf, maar lukt het toch niet om na 1 oktober zelf in uw inkomen te voorzien? Dan kunt u wellicht terugvallen op bijstand voor zelfstandigen (Bbz). De voorwaarden om van deze regeling gebruik te kunnen maken zijn tijdelijk versoepeld (van 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022). Op de website van de gemeente Amersfoort vindt u bij Financiële hulp voor ondernemers informatie over de voorwaarden van de Bbz-regeling.