Gemeente staat stil bij Dag van de Scheiding

09 September 2022

‘Los het op – een openhartig spel’ maakt scheiden bespreekbaar in de klas. Wethouder Patrick Kiel bracht het spel vandaag – op de Dag van de Scheiding – persoonlijk langs bij basisschool ‘t Ronde. De gemeente stelt het spel aan alle scholen beschikbaar.

Gemiddeld 1 op de 5 kinderen maakt een scheiding mee. Veel kinderen vinden het moeilijk om daarover te praten. Kiel: “Een scheiding zorgt voor veel stress bij ouders én bij kinderen. Zij hebben extra steun nodig. Met dit spel ontdekken kinderen welke impact een scheiding kan hebben, hoe je iemand steunt die dit meemaakt en hoe je hulp kunt vragen.”

Hulp aan ouders en kinderen

Ouders in scheiding kunnen met vragen zitten of hulp nodig hebben in de moeilijke tijd. Gemeente Leusden werkt samen met Lariks om hulp te bieden aan ouders en aan kinderen. Dat kan op ieder moment. Als een scheiding onvermijdelijk is, maar ook als er vaak ruzie is. Samen met een consulent van Lariks kunnen zij de situatie in kaart brengen en kijken welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.

Met KIES krijgen kinderen professionele begeleiding van Lariks. KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding. Onderzoek toon aan dat dit groepsprogramma kinderen helpt de scheiding beter te begrijpen en dat ze er beter mee leren omgaan. Op 27 september start een nieuwe ontmoetingsgroep waarvoor nog plekken vrij zijn. Deelname aan KIES is gratis voor inwoners van de gemeente Leusden. Wel vooraf aanmelden.

Het volledige hulpaanbod is te vinden op: www.lariks-leusden.nl/echtscheiding.