Mooie Leusdense samenwerking tussen het bedrijfsleven en jongeren

08 February 2021

Leusdense jongeren hebben in De Studio van Fort 33 meerdere podcasts gemaakt over Leusdense ondernemers en hun ondernemersverhaal: hoe gaan deze ondernemers om met uitdagingen op hun pad, bijvoorbeeld de lockdown.

Wethouder Patrick Kiel is enthousiast over deze lokale samenwerking tussen jongeren en het bedrijfsleven: ’Ondernemers kunnen hun verhalen delen, het biedt ook een podium aan de ondernemers om zich te presenteren en tegelijkertijd helpt het jongeren op weg. Hoe mooi is dat!’ Hij heeft vandaag de eerste podcast ‘digitaal ‘gelanceerd. In de eerste aflevering wordt Marcel Heukels van restaurant Mazoki geïnterviewd. Iedere twee weken op vrijdag verschijnt een podcast, 11 keer in totaal.
 
Initiatiefnemer Roy van den Anker van verzekeringsadviseur Heilbron in Leusden wil ondernemers in Leusden met elkaar in contact brengen, omdat hij merkte dat er behoefte was aan het delen van verhalen en ervaringen. Hij zocht in 2019 via de matchbeurs contact met jongerenwerker Lennert Bont van Fort33. Samen ontstond het idee om de jongeren in De Studio van Fort 33 de techniek van de podcasts op zich te laten nemen. Juist in deze tijd van corona blijkt dit nu een effectief communicatiemiddel. Hiermee kunnen ze concrete ervaring op doen met een business case en heeft De Studio een project dat daadwerkelijk kan helpen als springplank voor jongeren. 

Lokaal maatschappelijk bijdragen in een zakelijk jasje!