Participatietraject Uitnodigingskader afgerond, hoe verder?

05 November 2021
zonneveld en schapen

Van mei tot eind oktober gaven inwoners hun mening over plekken in Leusden voor zonnevelden en windmolens. In totaal gaven ruim 3.200 inwoners hun mening.

Deelnemers konden eerst via een online vragenlijst geschikte en ongeschikte plekken aangeven. Daarna in persoonlijke gesprekken, op informatieavonden en via leusdenzonenwind.nl. Deelnemers konden reageren op ingetekende plekken (de zonneladder) en voorgestelde eisen en randvoorwaarden.

Uitnodigingskader

Het uitnodigingskader geeft aan hoe en tot welke grootte er binnen de gemeente Leusden zonne- en windenergie opgewekt kan worden.

Hoe nu verder?

De inbreng verwerken we in het Uitnodigingskader Duurzame Opwek. Dit uitnodigingskader geeft handvatten aan initiatiefnemers die in onze gemeente duurzame energie willen opwekken. Daarin staat waar we ruimte gaan geven, hoeveel ruimte en onder welke voorwaarden. De gemeenteraad neemt hierover op 16 december 2021 een besluit. In aanloop naar 16 december buigt de gemeenteraad zich over het uitnodigingskader en de totstandkoming daarvan. Op 18 november is er de mogelijkheid om raadsleden toe te spreken.

Belangrijke data op een rij

DatumActiviteit
4 novemberUitwisseling gemeenteraad (20.00 uur) over de totstandkoming (niet de inhoud) van het Uitnodigingskader. Het publiek kan ter verduidelijking vragen stellen over het proces. Er is geen mogelijkheid om in te spreken.
9 novemberCollege neemt besluit over het Uitnodigingskader.
10 novemberPublicatie van het Uitnodigingskader op de websites gemeentebestuur.leusden.nl en leusdenzonenwind.nl.
18 novemberInformatieronde gemeenteraad over de inhoud van het Uitnodigingskader. De gemeenteraad luistert naar insprekers. Wilt u inspreken? Meld u dan vóór 17 november aan via griffier@leusden.nl.
2 decemberInformatieronde gemeenteraad (19.30 uur) over proces en inhoud van het Uitnodigingskader.
16 decemberDe gemeenteraad neemt een besluit over het Uitnodigingskader Duurzame Opwek. Als u de raad wilt toespreken, moet u zich aanmelden via de raadsgriffie: griffier@leusden.nl.