Uittreksel basisregistratie personen

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in Leusden woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP kunt u online aanvragen. Voor een uittreksel BRP hoeft u niet naar het gemeentehuis. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.
Aanvragen

Nodig

 • Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl 

Kosten

Voor een uittreksel BRP betaalt u € 13,80

Ophalen in het gemeentehuis

Is online aanvragen voor u niet mogelijk, dan kunt u een uittreksel BRP ook ophalen aan de balie burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak. Dit kan telefonisch via 14 033. Langskomen zonder afspraak is niet mogelijk. 

 

Meenemen

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
 • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van deze persoon mee.
 • Een bankpas. Bij de balie burgerzaken kunt u alleen met pin betalen.

Wat u moet weten

 • U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven.
 • Geef bij de aanvraag goed aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
 • U kunt ook een internationaal uittreksel uit de BRP met daarop een aantal buitenlandse vertalingen aanvragen. Dit is altijd een combinatie van meerdere talen. Er zijn twee versies:
  • Uittreksel in het Nederlands, met vertalingen naar het Engels, Frans en Duits
  • Uittreksel in het Nederlands, met vertalingen naar het Spaans, Italiaans en Turks

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden