Uittreksel basisregistratie personen

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in Leusden woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP kunt u online aanvragen. Voor een uittreksel BRP hoeft u niet naar het gemeentehuis. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.
Aanvragen

Nodig

 • Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl 

Wat u moet weten

 • U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven.
 • Geef bij de aanvraag goed aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft en wat erop moet staan. Bijvoorbeeld uw woonhistorie. Dan maakt de gemeente een uittreksel met de juiste gegevens erop.
 • U kunt ook een internationaal uittreksel uit de BRP met daarop een aantal buitenlandse vertalingen aanvragen. Dit is altijd een combinatie van meerdere talen. Er zijn twee versies:
  • uittreksel in het Nederlands, met vertalingen naar het Engels, Frans en Duits
  • uittreksel in het Nederlands, met vertalingen naar het Spaans, Italiaans en Turks

Kosten

Een uittreksel BRP kost € 13,40.

Is online aanvragen voor u lastig, dan kunt u een uittreksel BRP ook ophalen aan de balie burgerzaken. U kunt hiervoor bij ons een afspraak maken via 14 033. Langskomen zonder afspraak is ook mogelijk. Dit kan op maandag-, dinsdag, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur en op donderdagmiddag van 12.00-16.30 uur. Als u het uittreksel BRP in het gemeentehuis ophaalt, neemt u mee:

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
 • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van deze persoon mee.
 • Een bankpas. Bij de balie burgerzaken kunt u alleen met pin betalen.

Contact met de gemeente

Bezoek Burgerzaken op afspraak :
Maandag t/m woensdag en vrijdag: 13.00–16:30 uur
Donderdag: 18.00 - 20.00 uur

Let op! Dinsdag 17 december 2019 is het gemeentehuis om 15.00 uur gesloten.

 

 

 

Afspraak maken

Bezoek Burgerzaken zonder afspraak :
Maandag t/m woensdag en vrijdag: 09.00-12.00 uur
Donderdag: 12.00–16.30 uur

 

 

14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Morgen: gesloten