Uittreksel geboorteregister

Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte? Vraag dan een uittreksel uit het geboorteregister aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. Een bewijs van geboorte kunt u alleen aanvragen in de gemeente waar u geboren bent. Voor een uittreksel uit het geboorteregister hoeft u niet naar het gemeentehuis. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.
Aanvragen

Nodig

  • Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen opwww.digid.nl.

Kosten

Voor een uittreksel uit het geboorteregister betaalt u € 13,80

Ophalen in het gemeentehuis

Is online aanvragen voor u niet mogelijk, dan kunt u een uittreksel geboorteregister ook ophalen aan de balie burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak. Dit kan telefonisch via 14 033. Langskomen zonder afspraak is niet mogelijk. 

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van deze persoon mee.
  • Een bankpas. Bij de balie burgerzaken kunt u alleen met pin betalen.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden