Autokrakers afgelopen weken diverse malen actief

21 juli 2017
Kaartje met overzicht gepleegde autokraken in juli 2017

Kaartje met overzicht gepleegde autokraken in juli 2017

De politie heeft geconstateerd dat er in de afgelopen weken diverse malen autokrakers actief zijn geweest in Leusden. Bij deze autokraken hebben ze het vaak gemunt op de merken Volkswagen en Audi, maar ook diverse andere merken zijn regelmatig het doelwit van inbraak. Dieven zijn vooral op zoek naar airbags en navigatiesystemen. Ook andere waardevolle spullen die mensen met regelmaat in hun auto achterlaten, zoals tassen, (dure) zonnebrillen en laptops nemen ze mee.

Uw 'extra paar ogen en oren in de buurt' zeer welkom
De politie in Leusden geeft aan dat ze speciale aandacht heeft voor dit probleem en dat zij recent het aantal surveillances in de avonduren heeft opgevoerd. Zij zijn extra alert, zijn in veel buurten en wijken aanwezig, maar kunnen niet overal tegelijk zijn.

Daarom doet de politie een actief beroep op alle inwoners en op andere mensen die regelmatig in Leusden verblijven, bijvoorbeeld in verband met hun werk. U kent uw buurt of wijk vaak goed. Samen met uw buren bent u het 'extra paar open en oren' dat er voor kan zorgen dat afwijkende of opvallende zaken eerder of sneller gesignaleerd en gemeld worden. Wees dus extra alert bij het uitlaten van uw hond, het maken van een wandelingetje door uw buurt/wijk of tijdens uw wekelijkse hardlooprondje. 

Ziet u iets verdachts? Bel direct 112!

  1. Bel direct 112 bij het zien van verdachte personen, die zich opvallend (vaak) in de buurt van geparkeerde auto's ophouden en daarbij bijvoorbeeld deuren van meerdere auto’s checken of opzichtig door ruiten van geparkeerde auto's kijken.
  2. Let bij het zien van verdachte personen in uw wijk ook extra goed op signalementen van deze personen (uiterlijk, kleding, schoeisel), merk/type auto's waarin ze rijden (bestelbusjes, e.d.) en kentekens.

Tips: aanmelden bij WhatsAppbuurtgroep, geen waardevolle spullen in auto (achter)laten

  • Bent u nog niet aangesloten bij een WhatsAppbuurtgroep? Sluit u alsnog aan, of richt samen met uw (over)buren een nieuwe WhatsAppbuurtgroep op.
    --- > Meer informatie over WhatsAppbuurtgroepen: https://www.leusden.nl/over-leusden/veiligheid/veilige-buurt.html

  • Sluit uw auto goed af en zorg er -standaard- voor dat u geen waardevolle spullen in uw auto achterlaat. Ook niet in de kofferbak of uit het zicht, want met een bluetoothscanner kunnen autokrakers eenvoudig vaststellen of er elektronische of telecomapparatuur in uw auto ligt.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Leusden. Wij werken op afspraak, zodat wij u snel kunnen helpen.
Afspraak maken
06 - 12 18 01 17
Fokkerstraat 16, 3833 LD Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 16:30
Morgen: geopend van 08:30 uur tot 13:00