Alexandra Kolkman is de nieuwe wethouder Economische zaken

21 juni 2022
Alexandra Kolkman - Wethouder Economische Zaken

Nog maar net geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Leusden, vertelt Alexandra over wie zij is en haar beweegredenen. Haar visie op ondernemen in Leusden is klip en klaar. Lees meer over de nieuwe wethouder Economische Zaken.

Met veel plezier inwoner van Leusden

Samen met Hans en 3 kinderen (17, 14 en 11 jaar) woont Alexandra sinds 2003 in Leusden.

Een van de redenen waarom ik koos voor Leusden is, omdat dit een mooie groene en dynamische gemeente is met veel voorzieningen. En ik viel voor de toegankelijkheid van de inwoners en daarmee de sfeer die in de gemeente heerst. Dat Leusden dichtbij Amersfoort ligt waardoor je eenvoudig gebruik maakt van de stedelijke voorzieningen vind ik ook prettig. In mijn vrije tijd ga ik graag boksen met de “boksbabes”. Daarnaast houd ik van de natuur en mag ik graag wandelen in Den Treek of ik ga een rondje skaten.

Alexandra vertelt over wat haar vormde in de tijd voor haar installatie als wethouder van de gemeente Leusden

Ik was financieel planner bij een pensioenfonds en daarvoor accountmanager Private Banking bij de Rabobank Amersfoort. Ik ben ‘hands-on’ en gedreven ingesteld en gericht op het bereiken van doelen. Mijn carrière startte bij de Rabobank en met opleidingen die aansloten op mijn werkveld heb ik mijzelf ontwikkeld. Deze ‘selfmade’ en ‘learning by doing’ mentaliteit sluit goed aan op de manier waarop veel ondernemers werken, zo verwacht ik. Ik merk dat ondernemers zich vaak ontwikkelen gekoppeld aan hun bedrijfsactiviteiten. Ook is mijn man een ondernemer (in Leusden), waardoor ik dagelijks betrokken ben bij het ondernemerschap en zijn economische vraagstukken.

Alexandra en Lokaal Belangrijk

Vanwege een andere visie op de energietransitie besloot ik om in 2021 - samen met Henk-Jan de Jager en Joey van de Belt - Lokaal Belangrijk op te richten. Ik vond het namelijk belangrijk om iets te doen en niet aan de zijlijn te blijven.

Wat speelt er bij jouw bedrijf?

In het verleden was Alexandra politiek actief bij de VVD Eemland.

Ruimte om te ondernemen, duurzaamheid en samenwerking tussen bedrijven en inwoners zijn thema’s die mij boeien. Mijn visie is gericht op transparantie en doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Voor mij is het belangrijk om te horen wat er speelt bij bedrijven in Leusden en vooral wat jou als ondernemer bezig houdt. Vind je het leuk om met mij kennis te maken en van gedachten te wisselen, stuur dan een mailtje naar Caroline Peeters (C.Peeters@Leusden.nl) of Alma Tukker (A.Tukker@Leusden.nl), accountmanager Bedrijven. Zij plannen dan een bedrijfsbezoek in.

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten en wens je vast een hele goede zomervakantie toe!

Alexandra Kolkman
Wethouder Economische Zaken