Bouw schoolgebouw Berkelwijk vandaag gestart

16 september 2019
Foto van wethouder, bouwer en schoolbestuurder graven een gasbuis

Vandaag is de bouw van Kindcentrum Berkelwijk gestart. Wethouder Erik van Beurden en schoolbestuurder Wichert Eikelenboom markeerden de start met het opgraven van een gasbuis. Kindcentrum Berkelwijk is namelijk de eerste energieneutrale school in Leusden. Alle leerlingen waren erbij.

Eerder deze zomer werd de gymzaal gesloopt om plek te maken voor de nieuwe school. Over 10 maanden moet het spiksplinternieuwe gebouw klaar zijn voor basisscholen De Heerd, De Holm en de Taalschool. Kindcentrum Berkelwijk huisvest tevens een kinderopvanggroep, een peutergroep en een BSO van HumanKind. Het nieuwe gebouw kent geen traditionele klaslokalen. In plaats daarvan is het gebouw verdeeld in open ruimtes met verschillende werk- en instructiehoeken. Verder zijn er ruimtes voor de kinderopvang, de peuterschool, een atelier en een speellokaal.

Energieneutraal gebouw

Opdrachtgever voor de bouw van het energieneutrale complex is onderwijsorganisatie Stichting Voila. Wichert Eikelenboom: β€œEen energieneutrale school zonder gas is nog vrij uniek in Nederland, maar in Leusden gaan we het waarmaken. Alle energie wekken we op met zonnepanelen. Ik vind dat natuurlijk fantastisch.” Van Beurden vult aan: β€œ13 Procent van de CO2-uitstoot in Leusden komt van overheidsgebouwen. Met het nieuwe Kindcentrum krijgen we een schoolgebouw dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd en waar het voor leerlingen en leraren prettig werken is.”

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-12.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. Zij plannen alleen afspraken in die noodzakelijk zijn. Ook het omgevingsloket is gesloten. Voor vragen over bouwen, wonen en ruimtelijke plannen kunt u bij voorkeur een e-mail sturen aan wabo-loket@leusden.nl

Momenteel kunt u online geen afspraken maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden