Controle hondenbelasting 2019

28 oktober 2019
decoratieve foto hondenbelasting

In november en december wordt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting uitgevoerd. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij GBLT.

De controleurs controleren in de hele gemeente steekproefsgewijs op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn. Het Velpse bureau LEGITIEM BV voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.
Als u eigenaar bent van één of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting. Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte heeft gedaan, kan GBLT tot drie jaar terug een aanslag opleggen.

 

Aanmelden hond(en)

Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT.
Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? U kunt uw hond(en) aanmelden via ‘Mijn Loket’ op GBLT.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden