Vergunning voor evenementen duurt langer door coronaregels

16 juni 2021
Een groep mensen bij een concert

Van buurtbarbecue tot festival, het mag eindelijk weer! Naar verwachting worden de coronaregels voor evenementen vanaf eind juni versoepeld. Deze versoepelingen gaan wel gepaard met extra eisen aan de organisatie van evenementen. Daardoor duurt het langer om aanvragen en meldingen te beoordelen. Zorg daarom dat u op tijd uw aanvraag indient, of melding doet.

Naar verwachting worden de coronaregels voor evenementen vanaf eind juni versoepeld. Dat is nu al te merken. Aanvragen voor diverse evenementen stromen binnen. Net als vragen over wat kan en mag en onder welke voorwaarden.

Omdat de versoepelingen gepaard gaan met extra eisen aan de organisatie van evenementen, duurt het langer om aanvragen en meldingen te beoordelen. Soms lukt dat niet binnen de termijn van 12 weken die er normaal gesproken voor staat. Dat is niet alleen een probleem van de gemeente. Ook andere betrokken diensten zoals politie en veiligheidsregio hebben hiermee te maken.

U kunt ons helpen!

Bent u bezig met de organisatie van een buurtfeest, festival, of ander evenement? Begin dan ruim op tijd met de voorbereidingen. Weet bijvoorbeeld aan welke eisen uw activiteit moet voldoen.
De verwachte regels hiervoor vindt u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-evenementen

Wanneer u een melding of aanvraag voor een evenement bij de gemeente indient, zorg dan dat deze compleet is. Dus met alle gevraagde tekeningen, veiligheidsplannen en andere documenten erbij. Dat scheelt ons tijd. Alleen een complete aanvraag kan door ons in behandeling worden genomen.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: gesloten
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden