Dakdaten in Alandsbeek

15 maart 2022

50 bewoners deden mee aan de eerste middag dakdaten in Leusden. Met heuse datingrondes om samen wijzer te worden over mogelijke (isolatie-)oplossingen voor het dak van hun skidakwoningen. Ook thema’s als zonnepanelen, groendak en lekkageproblemen werden met elkaar besproken.

Bewoners gingen met elkaar in gesprek en met de energiegidsen van IkWilWatt, energiecoöperatie DEEL, de Doetank en de gemeente. Het was een verrassend geslaagde middag. “Ik heb 15 buurtgenoten ontmoet die precies hetzelfde met hun huis willen”, aldus een bewoner. “We hebben dezelfde vragen en als groep gaan we nu onderzoeken wat de beste opties zijn en samenwerken waar dat kan.” Een andere bewoner deed inspiratie op voor een groendak. “Ik kwam met vragen over isolatie en aannemers, maar overweeg nu een groendak.” In het vervolgtraject staan verschillende deskundigen voor de bewoners klaar om te adviseren en te ondersteunen.

De middag werd georganiseerd door Buurkracht Alandsbeek in samenwerking met De Groene Belevenis en de gemeente. Dakdaten maakt onderdeel uit van Toekomstbestendig en Energiezuinig Alandsbeek