Extra maatregelen om verdere verspreiding corona te stoppen

19 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in het land stijgt. In de regio Utrecht is het aantal besmettingen sinds begin deze maand verdubbeld. Belangrijkste oorzaak is dat niet iedereen de regels om besmetting te voorkomen naleeft. De stijging is vooral te zien in dicht bevolkte gebieden.

  • Tijdens de persconferentie van vrijdagavond - 18 september 2020 - hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra maatregelen aangekondigd om de toename van het aantal besmettingen door het coronavirus te beperken. De maatregelen gaan gelden voor bepaalde regio‚Äôs, waaronder de veiligheidsregio Utrecht. Leusden valt in deze veiligheidsregio en de aangescherpte maatregelen gaan dus ook hier gelden.
  • De aangekondigde maatregelen hebben onder meer betrekking op de sluitingstijd van de horeca. Er mogen na 0.00 uur geen nieuwe bezoekers in de horeca worden binnengelaten. En voor 1.00 uur moet de horeca gesloten zijn.
  • Daarnaast zijn er een aantal landelijke maatregelen genomen. Zo mag bij zaalverhuur maximaal 50 personen worden toegelaten.
  • De nieuwe maatregelen gaan zondag 20 september, om 18.00 uur in. De voorzitter Veiligheidsregio Utrecht (VRU) stelt dit weekend een nieuwe noodverordening vast en wordt hier gepubliceerd..