Gemeente ondersteunt sportverenigingen bij energiebesparing

31 oktober 2019
Foto van lichtmasten sportveld

Voor sportverenigingen is de energierekening meestal een flink percentage van de begroting. Hier is vaak veel winst te halen door bijvoorbeeld over te schakelen op ‘led’ voor het verlichten van hun velden of banen. Verenigingen met interesse in zulke energiebesparende maatregelen, kunnen sinds kort professionele begeleiding van de gemeente krijgen.

In de Leusdense sportwereld zijn volgens wethouders Erik van Beurden en Wim Vos nog flink wat kansen om te verduurzamen. ‘Daar willen we clubs graag bij op weg helpen’, zeggen ze. ‘Hiervoor hebben we een specialist ingehuurd die de technische en financiële kansen voor de verenigingen in kaart brengt.’  

Goedkope financiering

Op dit moment werken nog lang niet alle verenigingen in Leusden met ledverlichting. Van Beurden en Vos verwachten dat zij graag overschakelen op duurzame sportveldverlichting, maar erkennen dat daarvoor een flinke investering nodig is. Verenigingen kunnen daarom ook begeleiding krijgen bij het vinden van goedkope financiering. ‘Hiermee zijn ze in staat om de investering voor ledverlichting uit te smeren over meerdere jaren en direct terug te verdienen door de lagere energielasten.'

Duurzame straatverlichting

De openbare verlichting van de gemeente ging vorige maand al volledig over op duurzame ledverlichting. Op energieverbruik van straatverlichting bespaart de gemeente nu zo’n 60 procent.

 

 

 

 

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden