Kerstgroet

21 december 2021

Kerstgroet van Patrick Kiel, Wethouder Economische Zaken, aan ondernemers in onze gemeente.

Beste ondernemer,

‘Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak momenten bijzonder’ las ik laatst. En zo is het. Uit de gesprekken van afgelopen jaar met jou en andere ondernemers in onze gemeente, zag ik deze instelling vaak terug. Er is positiviteit, ondanks de nieuwe teleurstelling die verschillende ondernemingen en sectoren treft. Ook ik was ervan overtuigd dat corona deze winter voorbij zou zijn. Nu is het bijna Kerst en staan we voor een gloednieuw jaar en zijn de maatregelen weer aangescherpt. Houd moed is mijn motto, want er komt een einde aan de pandemie!

Kijken naar wat er wel kan, brengt economische groei in onze regio

De veerkracht van jou als ondernemer raakt mij bijzonder. Want of je nu een kleine onderneming hebt of juist een heel grote, een gewortelde ZZP-er bent of net met je onderneming begint; we kijken allen vooruit. Ook al is geen verhaal hetzelfde, wat mij opviel is dat ondernemers de mindere tijden gebruiken door te kijken naar wat er wèl kan. Het maken van nieuwe toekomstplannen bijvoorbeeld of het oppakken van achterstallig onderhoud. Mede hierdoor is er nog steeds sprake van economische groei.

Van elkaar leren om gemakkelijker in te spelen op de omstandigheden

Het lijkt een toverwoord flexibel zijn om in te kunnen spelen op de economische omstandigheden. Maar we leren juist nu van elkaar hoe belangrijk het is te blijven bewegen. Door stap voor stap verder te gaan blijf je wendbaar. Het Ondernemerscongres – nu verschoven naar het nieuwe jaar, zodra het kan – is dan ook gericht op elkaar ontmoeten en samen vooruit kijken. Houd je mailbox in het oog voor een nieuwe datum. Want jij komt dan toch ook?

Waarom zou jij hetzelfde wiel uitvinden?

Er zijn partijen en ondernemingen in de regio die tegen dezelfde zaken aanlopen en elkaar opzoeken. Dat uitdagingen niet ophouden bij de gemeentegrenzen zie je in de samenwerking tussen ondernemers uit Leusden en Amersfoort voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees het verhaal van Gijs Jeulink, Taco Pijpers en Tom van der Valk verderop in deze nieuwsbrief[link] en laat je inspireren. Ik zie ook dat onze verschillende bedrijfsverenigingen heel actief zijn in de regio.

Hou vast aan het plezier in onze samenwerking

Juist in deze tijd staan we in onze gemeente extra stil bij iedereen die het minder heeft door gezondheid, eenzaamheid of om welke reden dan ook. We maken ons best zorgen over hoe we als mens omgaan met corona en met elkaar; de rek lijkt er uit. Tegelijkertijd zien we ook dat het best goed gaat met de meeste ondernemers in onze gemeente en de belangrijke rol die jullie spelen om ons dorp mooi en leefbaar te houden. Ook in dit bijzondere jaar heb ik veel inspiratie gehaald uit de mooie samenwerking die we met elkaar hebben.  Laten we dit vooral vasthouden!

Ik wens jou en je naasten heel mooie Kerstdagen en een positief 2022 toe.

Tot in het nieuwe jaar.

Hartelijke groet,
Patrick Kiel
Wethouder Economische Zaken