Lening voor zonnepanelen: nu ook voor senioren

31 januari 2022
Solar Panel Roof - green energy saving concept. COPY-SPACE.

De Stimuleringslening Duurzaamheid van de gemeente is nu ook toegankelijk voor inwoners ouder dan 75 jaar. Eerder werd er een leeftijdsgrens gehanteerd.

Hierdoor kon een groep geen gebruikmaken van de leenregeling. De lening is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen van de eigen woning te financieren zoals zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp.

Terugverdienen met zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak kun je goed geld verdienen. Tegelijkertijd lees je ook dat er soms problemen zijn met de netwerkcapaciteit. Bij veel zonuren en weinig stroomverbruik kan het netwerk de extra stroom niet altijd verwerken. Op zulke momenten worden de zonnepanelen uitgeschakeld. Dit kan enkele minuten of enkele uren duren en gebeurt vaak zeer lokaal. Ondanks dat blijven zonnepanelen een goede investering voor je portemonnee en het klimaat. Ook kun je spanningsproblemen verminderen door op zonnige dagen zo veel mogelijk stroom overdag te gebruiken in plaats van 's avonds. Door bijvoorbeeld overdag de wasmachine aan te zetten of de elektrische auto op te laden.