Nieuw in Leusden: Geliefd en Geleefd Uitvaarten

22 maart 2022

Geliefd en Geleefd Uitvaarten heeft zich onlangs gevestigd in Leusden. Eva van Ruitenbeek en Marijke Nijmeijer, de drijvende krachten achter Geliefd en Geleefd, stellen zich voor.

Wat biedt Geliefd en Geleefd Uitvaarten precies?

Met een frisse blik, een flinke dosis empathie en creativiteit begeleiden wij mensen bij het maken van hun eigen keuzes bij afscheid. Begeleiding naar een mooi, stijlvol en uniek afscheid op een manier waaraan zij zelf niet zo snel gedacht hadden. Door mensen te helpen bij het maken van de minder geijkte keuzes ontstaat er een passend afscheid. Wij doen de begeleiding met z’n tweeën, brengen ervaring mee vanuit de zakelijke en maatschappelijke sector en hebben veel persoonlijke overeenkomsten. Vanuit deze unieke combinatie  vullen wij elkaar aan en zijn wij goed in staat om verbinding te maken met naasten. Door de juiste vragen te stellen en mensen het vertrouwen te geven te kiezen voor de invulling die zij het liefste zien en die hen het meest troost biedt.

Waarom in Leusden?

Er is in Leusden ruimte voor vernieuwing en een frisse blik op het gebied van uitvaarten. Daarbij is Eva opgegroeid in Leusden en kwam Marijke ruim 4 jaar geleden in Leusden wonen. Als bijna buren leerden wij elkaar kennen en zijn bevriend geraakt. Jaren geleden is bij beiden onbewust een zaadje geplant voor de keuze die we maakten om samen een uitvaartonderneming te beginnen met een heel eigen visie. 

Waar worden jullie blij van in je werk?

Naasten denken vaak heel praktisch en vanuit de gedachte van hoe iets hoort en minder vanuit de gedachte wat ze zelf graag willen. Het is mooi om te zien als mensen echt hun eigen keuzes maken en dat zij zo ook ervaren dat dat echt bij hen past. Daarnaast vinden wij de samenwerking met andere ondernemers uit Leusden prettig. We zien dat er bereidheid is om mee te denken en te helpen. Wellicht is dit een combinatie van het dorpse karakter van Leusden, onze persoonlijke benaderingswijze en de openblik vanuit Leusdense ondernemers.

Wat houdt je bezig?

De Sire campagne om over de dood te praten, en niet erlangs of er overheen, houdt ons wel bezig. Er mag wel makkelijker over de dood gesproken worden vinden ook wij. Dit helpt mensen die rouwen en ook diegenen die weten dat zij in de nabije toekomst met een overlijden te maken gaan krijgen.

Tot slot: Waar mag je jullie altijd voor wakker maken?

Voor een telefoontje van naasten die na een overlijden onze begeleiding kunnen gebruiken.