Groot onderzoek naar koopgedrag

01 september 2021

Gemeenten en provincies willen de winkelvoorzieningen versterken en verbeteren op basis van input van inwoners over hun koopgedrag.

Het onderzoek

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, start begin september onderzoek naar koopgedrag in Noord-Brabant en in de Randstad. De provincie Utrecht valt daar ook onder.

Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en provincies bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Ook de gemeente Leusden neemt deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Op uitnodiging meedoen of op eigen initiatief 

  • Willekeurig geselecteerde inwoners van Leusden ontvangen schriftelijk een uitnodiging voor deelname. Zij kunnen online een vragenlijst invullen.
  • Geen brief ontvangen, maar wel graag meedoen? Vul de vragenlijst in via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag.
  • Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van €25,- verloot.
  • De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek 2021.

Meer informatie