Over bijzondere vondsten en vooral veel huisraad

04 oktober 2018
Geïnterviewden Mieke en Gerco van de Kringloopwinkel

Volgens Mieke en Gerco moet iedereen zaterdag 6 oktober écht komen. Die dag is het Nationale Kringloopdag en organiseert Kringloop Leusden een antiek- en curiosamarkt met tal van bijzondere vondsten.

Directeur Mieke Bleij en Gerco Kolbach, hoofd van de kringloop, vertellen enthousiast over de bijzondere vondsten die ze tussen de duizenden spullen apart hebben gehouden. “We bouwen de hele winkel om, en gedurende de hele dag is er nieuwe aanvoer. Bovendien is het ook heel gezellig met wat hapjes en drankjes”, aldus Gerco.

Een tweede leven

Curiosa en vintagespullen kopen is natuurlijk hartstikke leuk, maar de kringloop betekent nog veel meer. Mieke legt uit dat ze tonnen aan spullen uit het restafval houden. Het grootste deel krijgt een levensverlenging, en al het andere recyclen ze. Voor de gemeente redenen genoeg om opnieuw een langdurige samenwerking aan te gaan.

Mooie vaas

Ook wethouder Erik van Beurden komt geregeld bij de kringloop. “Vooral toen onze kinderen nog studeerden kwamen we er vaak. Spullen krijgen door de kringloop een tweede leven en daarnaast is het ook gewoon leuk om iets moois voor weinig op de kop te tikken. Mijn laatste schat is een fantastische vaas die mijn vrouw gelukkig ook heel mooi vond en nu dus op een prominente plek in onze woonkamer staat.”

Top 3 meest ingebrachte spullen

“Ik kom niet alleen halen, ik breng ook spullen. Vooral kleding, boeken en elektrische apparaten. Ik denk zowiezo eerst aan het kringloopcentrum en dan pas aan de milieustraat”, aldus Erik. Volgens Mieke staan boeken en kleding in de top 3 van de meest ingebrachte spullen. “Maar met stip op nummer 1 staat huisraad, en dan vooral de decoratiespullen”, benadrukt Gerco.  Spullen voor de winkel moeten herbruikbaar, schoon en heel zijn. Mieke legt uit: “Omdat we zoveel spullen binnen krijgen, lukt het ons niet om bijvoorbeeld tafelpoten te repareren. Maar het is zeker niet zo dat we ‘het 11e bed’ niet aannemen. Wij zorgen ervoor dat alle 11 bedden een goede bestemming krijgen.” “Alleen de vieze matrassen niet”, vult Gerco haar lachend aan.

Vintage kleding

Mieke en Gerco zijn blij dat Leusdenaren goede spullen komen brengen en het de kringloop gunnen. Huisraad, boeken, elektrische apparaten … als het maar recycle- of herbruikbaar is. “En als ik dan toch een oproep mag doen”, zegt Mieke, “kom vooral de kleding van moeders en grootmoeders bij ons brengen. Wij zijn er heel blij mee. Juist de vintage dingen maken het shoppen bij de kringloop zo leuk en verrassend.”

Vintageliefhebbers kunnen aankomende zaterdag hun hart in elk geval ophalen. De markt is van 10 tot 4 uur. Gedurende de hele dag vullen ze nieuwe spullen aan. Dus als je ’s middags komt, heb je zeker ook kans om nét die ene mooie schat te vinden!

Contact met de gemeente

Bezoek Burgerzaken op afspraak :
Maandag t/m woensdag en vrijdag: 13.00–16:30 uur
Donderdag: 17.00 - 20.00 uur

 

Afspraak maken

Bezoek Burgerzaken zonder afspraak :
Maandag t/m woensdag en vrijdag: 09.00-12.00 uur
Donderdag: 12.00–16.30 uur

 

 

14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
WhatsApp
06 - 12 18 01 17 (Beantwoording op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur)
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 09:00 uur tot 16:30
Morgen: geopend van 09:00 uur tot 16:30