Plattelandscoaches

02 december 2020
koeien stal met zonnepanelen

Ondersteuning voor agrarische ondernemers en erfeigenaren

Provincie Utrecht ondersteunt veranderingen in landbouw

Agrarische ondernemers en erfeigenaren in de provincie Utrecht kunnen zich laten coachen en begeleiden door een plattelandscoach. Een onafhankelijk klankbord om te sparren over het (familie)bedrijf, huidige ontwikkelingen en de toekomst van het bedrijf. De provincie Utrecht stelt hiervoor geld beschikbaar om veranderingen binnen de landbouw - circulair, natuur inclusief en klimaatneutraal ondernemen – te stimuleren, en de asbestdaken te vervangen door daken met zonnepanelen. Maar de ondersteuning richt zich ook op nevenactiviteiten, functieverandering, sociale vraagstukken, bedrijfsontwikkeling, nieuwe verdienmodellen en bedrijfsovername. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website. Aanmelden kan ook per telefoon via 088-8886633.

25 uur gratis onafhankelijk advies

Iedere deelnemer kan 25 uur gratis onafhankelijk advies krijgen en van de uren daarbovenop wordt tweederde gesubsidieerd (tot een bepaald maximum). Het project kent een looptijd van drie jaar.

De LTO, de agrarische collectieven, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, de natuur en milieufederatie, de waterschappen, de Rabobank, gemeenten en de provincie Utrecht hebben de krachten gebundeld om de agrarische ondernemers en erfeigenaren in de provincie Utrecht in de gelegenheid te stellen  gebruik te maken van een onafhankelijke plattelandscoach.