Bedrijventerrein Larikslaan wordt steeds mooier

25 juni 2020
2 nutsgebouwtjes Larikslaan

Aan de Larikslaan, naast het nieuwe AFAS gebouw, ontstaat een mooi werkgebied voor Leusdense bedrijven. Alle nu beschikbare kavels zijn verkocht, en bedrijven zoals CCC, ASB-banden en Pajuk Optiek zijn hier te vinden.

In 2021 zal het tijdelijke bouwparkeerterrein van AFAS vrij komen voor een nieuwe invulling. Dan wordt ook de nieuwe Moerbeilaan en de openbare ruimte ingericht.

Voor een mooie inrichting van de openbare ruimte is alvast een eerste stap gezet. Kunstenaar Daniel van de Haterd van Dertienhoog heeft 2 nutsgebouwtjes onder handen genomen.

Om deze 2 gebouwtjes een mooie uitstraling te geven voor de toekomst, is gebruik gemaakt van het verleden. De gronden van het gebied Larikslaan hoorden vroeger bij boerderij Princenhof. Deze boerderij staat nog steeds aan de Burgemeester de Beaufortweg. Bij deze boerderij heeft vroeger ook een duiventil gestaan. Deze is herbouwd en staat nu in het openluchtmuseum in Arnhem. De boerderij en de duiventil hebben nu op een andere manier een plekje gekregen aan de Larikslaan.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden