Geef uw mening over zonne- en windenergie in Leusden

22 juni 2020
Clean energy, wind power and photovoltaic power generation, and energy-efficient light bulbs to solve future energy shortages

De gemeente nodigt alle inwoners uit om hun mening te geven over de eerste plannen voor energieopwekking uit zon en wind in Leusden, Stoutenburg en Achterveld. Leusdenaren kunnen zich aanmelden voor een speciaal webinar, inspraaksessies en een online enquête.

De gemeenteraad beslist op 1 oktober 2020 over de gebieden in Leusden die kansrijk zijn voor het opwekken van schone elektriciteit. Dan beslist de raad namelijk over het conceptbod Regionale Energiestrategie (RES). De uitkomsten van de inspraaksessies en online enquête geven de raad een beeld van de voorkeuren van inwoners als het gaat om windmolens en zonnevelden in onze regio. Ook de eerder gehouden peiling onder Leusdense jongeren wordt hierin meegenomen.

Vragen stellen kan op het webinar

Het webinar is online te volgen op dinsdag 30 juni van 20.00 tot 21.00 uur. De gemeente geeft dan uitgebreide informatie over de energieopgave en kansrijke gebieden voor schone elektriciteit. Vragen worden beantwoord via de chatfunctie. Het webinar is live te volgen in het Huis van Leusden. Bij interesse kunt u zich hiervoor aanmelden

Enquête over voorkeuren 

Tussen 6 en 27 juli kunnen Leusdenaren een online vragenlijst invullen over hun voorkeuren. Zij kunnen reageren op verschillende vragen over wind- en zonne-energie. Zoals bijvoorbeeld ‘Zonnevelden dichtbij de dorpsrand of verder van de dorpsrand af?’. Of ‘Een paar grote windmolens bij elkaar of vele kleine windmolens verspreid?’. De vragenlijst is eventueel ook op papier in te vullen.
Op dinsdag 7 juli zijn de eerste inspraaksessies. Dan kan iedere Leusdenaar laten weten wat zij van de eerste plannen vinden. Hoe deze sessies eruit komen te zien, maakt de gemeente later bekend. U kunt zich voor deze sessies wel alvast aanmelden

 

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden