Veteranen in het zonnetje op 27 juni, de Nederlandse veteranendag

26 juni 2020
Burgemeesters Amersfoort en Leusden staan stil bij monument

Op zaterdag 27 juni is het Nederlandse Veteranendag. De dag waarop in heel Nederland veteranen in het zonnetje worden gezet, als blijk van waardering voor hun inzet. Ook in Amersfoort en Leusden organiseren we jaarlijks rondom die datum een bedankmoment, waarop veteranen uit Amersfoort en Leusden samenkomen.

Helaas is deze dag vanwege de coronamaatregelen naar volgend jaar verplaatst. Wij zijn onze veteranen echter niet vergeten en zij ontvangen rond deze dag een attentie. Wij hopen Veteranendag volgend jaar met hen en met elkaar op de gebruikelijke manier te vieren.

Koester de vrijheid

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er vrede in Nederland. We leven sindsdien in vrijheid, die we koesteren. Veteranen hebben een cruciale rol in het verdedigen en bewaken van de vrijheid van onszelf en anderen. In Nederland kunnen wij vandaag in vrijheid leven en we vieren dit jaar 75 jaar Vrijheid. De bijdrage van de veteranen erkennen en waarderen wij zeer.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden