Go Sharing in Leusden

De gemeente staat open voor deelmobiliteit. Deelscooters zijn een snelle, stille en milieuvriendelijke manier om van a naar b te komen. Het is een goed alternatief voor korte autoritten of aanvulling op het openbaar vervoer. Go Sharing biedt elektrische deelscooters en deelfietsen aan in Leusden.

Tot 14 november van dit jaar bood GO Sharing elektrische deelscooter en -fietsen aan. Deze partij heeft zich echter voor onbepaalde tijd teruggetrokken uit Leusden en vele andere gemeenten in verband met onderhoudskosten, te laag gebruik en een veranderende investeringsmarkt. Indien GO Sharing of een andere aanbieder van deelmobiliteit diensten gaat aanbieden in Leusden houden we u hiervan op de hoogte.

Ga naar de website van Go Sharing.

Overlast kunt u melden bij Go Sharing.

  • De parkeerregels voor een scooter zijn hetzelfde als die van een fiets.
  • Voorkom dat je in- en uitgangen blokkeert of de doorgang op de stoep belemmert.
  • Parkeer nooit op blindengeleidestroken: de witte geribbelde stenen.
  • Parkeer niet op parkeervakken voor auto’s, op gras of op privéterrein.
  • Het is verboden om je scooter te parkeren in de winkelgebieden De Hamershof en De Biezenkamp.

Voor deelscooters gelden dezelfde verkeersregels als voor gewone scooters. Voor scooters met een maximum snelheid van 25 kilometer per uur gelden dezelfde verkeersregels als voor de fiets. Scooters met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur moeten op de weg rijden. Ook is het verplicht om een helm te dragen.

Nee, je kunt je gemaakte rit in Achterveld en Stoutenburg niet afsluiten.

De parkeerregels voor een scooter zijn hetzelfde als die van een fiets. De scooter moet op de stoep worden geparkeerd, maar mag geen hinder veroorzaken. De scooter mag de in- en uitgang van uw huis niet blokkeren. En de doorgang op de stoep moet vrij blijven. Bijvoorbeeld voor voetgangers met kinderwagens en rolstoelgebruikers.

De BOA’s kunnen een boete geven als scooters en fietsen fout geparkeerd staan.

Als GO Sharing een melding krijgt van een foutgeparkeerde scooter of fiets, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing. Gebeurt het vaker, dan kan de gebruiker een boete krijgen of zelfs helemaal geen gebruik meer mogen maken van GO Sharing.

Gemeente Leusden heeft nu geen regels om speciale parkeervakken te maken. Gebruikers van deelscooters en -fietsen moeten zich houden aan de verkeer- en parkeerregels. Op de Biezenkamp en de Hamershof is het verboden om de scooter te parkeren.

Een vervoermiddel delen draagt bij aan bewust rijgedrag. In Leusden zijn ook deelauto’s. Deelscooters en deelfietsen zijn een snelle, stille en milieuvriendelijke manier om van a naar b te komen.  En zijn een goed alternatief voor korte autoritten of aanvulling op het openbaar vervoer. Daarnaast hebben wij volgens onze regels (APV) geen reden om de scooters te weigeren.

De gemeente heeft hier geen actieve rol in gespeeld en niet gekozen voor GO Sharing. GO Sharing rolt zelfstandig de deelscooters en deelfietsen uit in Leusden.