Melding openbare ruimte

De 'openbare ruimte' bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Zoals pleinen, wegen, sportvelden of speeltuinen. Is daar iets niet in orde, doe dan een melding openbare ruimte. U kunt bij ons meldingen kwijt over bijvoorbeeld: groenonderhoud, riolering, straatmeubilair, defecte containers, eikenprocessierups, verkeerslichten en overlast hangjeugd.
Anoniem melden

Geeft u uw melding door via het formulier openbare melding of telefonisch via 14 033, dan ontvangt u een terugkoppeling van uw melding.

Nodig bij een melding openbare ruimte

  • Uw naam, e-mailadres, telefoonnummer.
  • Uw adres (bij sommige meldingen).
  • Het adres -of ongeveer de locatie- van de plek waar uw melding over gaat.
  • Een melding openbare ruimte kan ook anoniem.

De gemeente vraagt uw telefoonnummer om de melding zo snel mogelijk af te kunnen handelen, bijvoorbeeld als er extra informatie nodig is. Wij vragen uw mailadres om u een terugkoppeling te geven als de melding is afgehandeld.

Alle informatie die u geeft, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens gebruiken we alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Eikenprocessierups

De Eikenprocessierups kunt u ook online melden. De Gemeente Leusden bestrijdt de Eikenprocessierups alleen op schoolpleinen en in speeltuinen. Op andere locaties hangen we een lintje om de boom. De nesten worden wel meegenomen bij de snoeironde.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang het duurt voor uw melding wordt opgelost hangt af van het soort melding. Als het technisch mogelijk is, handelen we uw melding binnen 5 werkdagen af. Soms kan het langer duren (bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden). Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan. Als wij uw melding niet op kunnen lossen, nemen wij contact met u op.

Gevaarlijke situatie buiten kantooruren

  • Bel 14 033.
  • Buiten kantooruren kunt u uw naam, adres, telefoonnummer en de reden van uw melding inspreken.
  • De gemeente neemt vervolgens contact met u op.