Toegankelijkheid

De gemeente Leusden voldoet met haar website aan de toegankelijkheidseisen uit het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid en aan aan de toegankelijkheidseisen van Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) op niveau AA. Dat betekent dat onze website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is voor verschillende doelgroepen.

Het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid verplicht overheidsinstanties om de toegankelijkheid van hun websites en mobiele applicaties te verbeteren. En ook om verantwoording af te leggen over hoever ze daarmee zijn. Voor die verantwoording moeten overheidsinstanties een toegankelijkheidsverklaring opstellen en publiceren. Lees meer over digitale toegankelijkheid op de website digitoegankelijk.nl

Toegankelijkheidsverklaring

In april 2020 is onderzocht of Leusden.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen. De gemeente ontving het certificaat van toegankelijkheid van de Stichting Accessibility. Dat betekent dat Leusden.nl gebruikt kan worden door iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking.

Deze verklaring geldt voor de website(s):

Testresultaten

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om de digitale toegankelijkheid te (blijven) verbeteren:

Leusden blijft werken aan digitale toegankelijkheid

Op leusden.nl staan links naar andere websites, zoals arcgis.com. Niet alle informatie waar naar gelinkt wordt is goed toegankelijk. De gemeente zoekt naar mogelijkheden om ook hier informatie toegankelijk aan te bieden. Ontwikkelingen kunt u volgen via onze Toegankelijksheidsverklaring.

Pdf-documenten

De webrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf's. De voorkeur gaat uit naar teksten die op elk mobiel apparaat goed te lezen zijn. Dat betekent zo weinig mogelijk pdf's. Daarom werken wij op de volgende manier:

Leveranciers

Onze leveranciers moeten voldoen aan digitale toegankelijkheid. Bij de inkoop of aanbesteding van nieuwe producten of diensten gelden de GIBIT-voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat de te leveren producten of diensten moeten voldoen aan de wettelijke richtlijnen van de Digitale Toegankelijkheid, WCAG 2.1 AA.

Overzicht websites die onder onze verantwoording vallen

Er is (nog) geen overzicht beschikbaar van alle websites waarvoor onze organisatie verantwoordelijk is.

Meewerken om de website te verbeteren

Laat ons weten wanneer u:

Dank u wel!

Tips en suggesties

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis

Er is een Teletolk.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: gesloten
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden