Oud papier

Het oud papier wordt huis aan huis opgehaald. Alle laagbouw huishoudens hebben hiervoor een papiercontainer. Voor bewoners van hoogbouw geldt dit niet. Zij hebben met hun milieupas toegang tot de ondergrondse papiercontainer.

Wat mag er in de papiercontainer?

  • Papier en karton dat schoon en droog is. Er mogen geen voedselresten, metaal of kunststof op zitten. Bijvoorbeeld géén vieze pizzadozen, gebruikte tissues en keukenrolpapier, koffiebekers en bakpapier.
  • Kijk op de Afvalscheidingswijzer van MilieuCentraal voor meer informatie over wat wel en niet in de papiercontainer hoort.

Wanneer wordt de papiercontainer geleegd?

De papiercontainer wordt 1 keer per 4 weken. Kijk op Mijn Afvalwijzer of download de afvalapp voor de ophaaldata in uw wijk. Het los aanbieden van papier is niet meer mogelijk. Staat er toch papier naast de container dan wordt dit niet meegenomen.

Oud papier brengen naar de milieustraat of een vereniging

U kunt uw oud papier ook gratis brengen naar de milieustraat of naar één van de verenigingen. Neem contact op met een vereniging waar en wanneer u het papier kunt brengen. Het levert voor de verenigingen een mooie financiele bijdrage op. De deelnemende verenigingen die oud papier inzamelen zijn: