Afval wegbrengen

U kunt uw afval ook naar de milieustraat brengen. Voor sommige afvalstromen moet u betalen. Neem altijd uw milieupas mee bij een bezoek aan de milieustraat 't Spieghel. Betalen kan alleen met de pin.

Betaalde afvalsoorten

Grof huishoudelijk afval

Grof afval is de verzamelnaam van al uw overige huishoudelijk afval. Bijvoorbeeld een kapotte strijkplank en meubilair. U betaalt € 0,86 per 10 kilo.

Bouw- en sloopafval

Bijvoorbeeld puin, hout, dakbedekking, gips, tegels, vijverfolie en vloerdelen. U betaalt € 0,86 per 10 kilo.

Auto-, en motorbanden met velg
​​​Landbouwbanden met en zonder velg

U betaalt € 0,86 per 10 kilo.

Restafval

Gratis afvalsoorten

De volgende afvalsoorten kunt u gratis naar de milieustraat brengen: PMD (plastic, metaal/blik en drankkartons) en GFT (groente-, fruit- en tuinafval), oud papier, harde kunststoffen, metalen, papier en karton, klein gevaarlijk afval, auto- en motorbanden zonder velg, brandblussers en gasflessen. Ook frituurvet, vloerkleden en vloerbedekking, textiel, asbest, elektrische apparaten, vlak glas en spiegels, matrassen en piepschuim kunt u gratis naar de milieustraat brengen. 

Grond afvoeren

  • Maximaal 1 m³ inleveren op de milieustraat.
  • Geen verontreinigde grond aanbieden.
  • Grond moet geschikt zijn voor hergebruik.
  • Geen grond met graspollen, puin of plastic materialen aanbieden. 

Hoe en waar lever ik asbest in?

Als u voldoet aan de voorwaarden om zelf asbest te verwijderen mag u asbest naar de Milieustraat 't Spieghel brengen. Het asbest moet worden verpakt in speciaal plastic wat u eerst moet ophalen bij de Mileustraat. Op vertoon van de bevestigingsmail met het registratienummer van het omgevingsloket krijgt u het speciale asbest verpakkingsmateriaal gratis mee.

U kunt het goed verpakte asbest daarna kosteloos inleveren op vertoon van de toestemmingsbrief van de gemeente. Heeft u handschoenen, stofkapjes en oude kleding gebruikt bij het weghalen van asbest? Gooi deze niet weg in uw eigen afvalbak maar lever het tegelijk in met het asbest bij de Milieustraat.

Gereedschap inleveren

De stichting Gered Gereedschap Nijkerk haalt regelmatig oud en niet meer bruikbaar gereedschap op van onze milieustraat. In de werkplaats van de stichting knappen vrijwilligers deze materialen op voor duurzaam hergebruik in delen van de wereld waar grote schaarste heerst. Zo kunnen mensen daar een bestaan opbouwen. Op de milieustraat staat een speciale bak waar u uw oude gereedschap kunt inleveren.

Spullen voor de kringloop

Via de kringloopwinkel krijgen spullen een tweede leven. Gooi bruikbare spullen, zoals meubels, kleding en speelgoed dus niet zomaar weg. Op de milieustraat kunt u ook uw spullen voor de kringloop inleveren.

Luier en incontinentiemateriaal

Toegang milieustraat

Openingstijden milieustraat

  • Zondag en maandag:   gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag:     8.00 uur tot 12.30 uur
  • Zaterdag:                      8.00 uur tot 15.00 uur 

Weegbruggen

  • Met de milieupas heeft u toegang tot de milieustraat. Als u aan komt rijden, wordt het voertuig gewogen en bij het verlaten van de milieustraat weer. Als u gratis en betaald afval aanbiedt, is het nodig 2 rondes te rijden. Op dit moment kunt u op de milieustraat alleen per pin betalen.
  • De weegbruggen zijn bestemd voor handelsdoeleinden, ze kunnen een gewicht aan tot 60.000 kilo en wegen op 10 kilo nauwkeurig. De weegbruggen zijn geijkt.
  • Het is niet meer mogelijk uw caravan te laten wegen op de milieustraat.