Aanvragen bouwdossier en bouwtekeningen

Zolang er coronamaatregelen gelden, kunt u via het Wabo-loket geen afspraken meer maken voor inzage van de stukken in het Huis van Leusden. U kunt hieronder via de groene knop digitaal een bouwdossier aanvragen.
Aanvraag bouwtekeningen

U krijgt met behulp van deze documenten inzage in een lopende omgevingsvergunning of (oude) bouwdossiers, bouwvergunningen of de tekeningen van een pand. De archiefstukken kunnen afwijken van de feitelijke huidige situatie, doordat er in de loop van de jaren verbouwingen hebben plaatsgevonden. Deze verbouwingen kunnen bijvoorbeeld vergunningsvrij of zonder vergunning zijn uitgevoerd.

Kosten

  • Voor het opvragen een bouwdossier betaalt u € 18,50 (per kwartier). Inzien is in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk.
  • Voor het digitaal toesturen van een bouwdossier betaalt u  € 23,85 (€ 18,50 (opvraagkosten) + digitaliseren bouwdossier € 5,35).
  • Wilt u een kopie uit het bouwdossier, dan betaalt u per kopie. Deze kosten zijn variabel, afhankelijk van het formaat van de kopie. De documenten worden u dan per post toegezonden.
  • Wilt u een kopie van het volledige bouwdossier dan betaalt u € 18,50 + de kosten per kopie. Deze kosten zijn variabel, afhankelijk van het formaat van de kopie. De documenten worden u dan per post toegezonden.