Duurzaam ondernemen

Geld besparen én bijdragen aan een beter milieu. Redenen genoeg om uw bedrijf te verduurzamen. Soms is het zelfs wettelijk verplicht.

Ondernemersplein

Informatie en advies over duurzame energie, duurzaam inkopen, zakelijk elektrisch rijden en meer, vindt u op het ondernemersplein van de KVK.

Subsidie en regelingen

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en stelt hiervoor subsidies beschikbaar. Zoekt u een subsidie of financieringsregeling? Ga naar de subsidiewijzer.

Check wettelijke verplichtingen

Alle ondernemers hebben te maken met energiebesparingsverplichtingen. Met de Wetchecker energiebesparing van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming zijn en hoe u aan die verplichtingen kunt voldoen.

Verplicht energielabel C voor kantoren in 2023

Elk kantoor groter dan 100 m2 moet in 2023 minimaal energielabel C hebben. De definitieve wetgeving is nu in voorbereiding.

Ondersteuning gemeente

Wilt u samen met medeondernemers aan de slag met duurzaamheid en energiebesparing? De gemeente kan u mogelijk ondersteunen. Neem contact op met Caroline Peeters.

Asbest eraf, zon erop

In het buitengebied ondersteunt Vallei Horstee agrarische ondernemers om samen asbest te saneren en zonnepanelen te kopen. Meer informatie of aanmelden kan bij Dirk Jan Bleijerveld.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden