Duurzaam ondernemen

Geld besparen én bijdragen aan een beter milieu. Redenen genoeg om uw bedrijf te verduurzamen. Soms is het zelfs wettelijk verplicht.

Zon op uw bedrijfsdak? Maak gebruik van gratis advies!

Zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen kunnen een interessant verdienmodel zijn voor bedrijven. Wilt u weten of dit voor uw bedrijf ook een interessante investering is? Neem dan contact op met specialist Jeroen Bosma voor:

  • inzicht in de businesscase van zonnepanelen op uw bedrijfspand
  • inzicht in de financieringsmogelijkheden
  • hulp bij het aanvragen van subsidies
  • mogelijkheid om te profiteren van collectieve inkoopacties

Het advies en de begeleiding is gratis voor alle ondernemers van Leusden! Mail: info@savepartner.nl of bel 06 130 56 908. Bekijk ook de filmpjes van de campagne 'Maak werk van zon' op de website van de Bedrijven Kring Leusden (BKL).

Ondernemersplein

Informatie en advies over duurzame energie, duurzaam inkopen, zakelijk elektrisch rijden en meer, vindt u op het ondernemersplein van de KVK.

Subsidie en regelingen

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en stelt hiervoor subsidies beschikbaar. Zoekt u een subsidie of financieringsregeling? Ga naar de subsidiewijzer.

Bekijk ook het aanbod van de Provincie Utrecht. Zo bieden zij bedrijven gratis quickscans voor zonnepanelen aan en stellen subsidie beschikbaar aan samenwerkende bedrijven om gezamenlijk  voor de duurzaamheidsaanpak.

Check wettelijke verplichtingen

Alle ondernemers hebben te maken met energiebesparingsverplichtingen. Met de Wetchecker energiebesparing van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming zijn en hoe u aan die verplichtingen kunt voldoen.

Verplicht energielabel C voor kantoren in 2023

Elk kantoor groter dan 100 m² moet in 2023 minimaal energielabel C hebben. De definitieve wetgeving is nu in voorbereiding.

Asbest eraf, zon erop

In het buitengebied ondersteunt Vallei Horstee agrarische ondernemers om samen asbest te saneren en zonnepanelen te kopen. Meer informatie of aanmelden kan bij Dirk Jan Bleijerveld.