Uittreksel overlijdensregister

Heeft u een uittreksel uit het overlijdensregister nodig? Dit kunt u online aanvragen bij de gemeente waarin de persoon is overleden. Vermeld bij uw aanvraag de reden van uw verzoek. Voor een uittreksel uit het overlijdensregister hoeft u niet naar het gemeentehuis. Binnen vijf werkdagen krijgt u het uittreksel thuis gestuurd.
Aanvragen uittreksel

Nodig

  • Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl

Internationaal uittreksel

Een internationaal uittreksel uit het overlijdensregister is verkrijgbaar in meerdere talen. In het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Grieks, Turks, Servo-Kroatisch, Italiaans en Spaans.

Kosten

Voor een uittreksel uit het geboorteregister betaalt u € 14,00

Ophalen in het gemeentehuis

Is online aanvragen voor u niet mogelijk, dan kunt u het uittreksel ook ophalen aan de balie burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak. Dit kan ook telefonisch via 14 033. Langskomen zonder afspraak is niet mogelijk.

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van deze persoon mee.