Nieuw in Leusden: ECI Software Solutions

Het zal je niet zijn ontgaan: ECI Software Solutions vestigde zich recent in Leusden aan de Philipsstraat. Maar wat doet dit bedrijf precies en voor wie? En waarom in Leusden? We vroegen het Jasper de Vreugt, marketingdirecteur.

Wat biedt ECI Software Solutions precies?

ECI Software Solutions (ECI) helpt bedrijven de efficiency en winstgevendheid te vergroten. Het bedrijf biedt daarvoor innovatieve software oplossingen, zoals ERP (Enterprise Resource Planning), CAD/CAM en Field Service. Daarmee kunnen klanten de volgende stap in de ontwikkeling van hun bedrijf zetten.

Bij ECI werken wereldwijd zo’n 1.800 mensen, waarvan meer dan 250 in Nederland. Samen met ons groeiende netwerk van partnerbedrijven streven we naar een ‘centrum van innovatie’ voor de maakindustrie. Sinds januari dit jaar betrokken we ons nieuwe hoofdkantoor in Leusden.

Waarom in Leusden?

De ligging in het midden van ons land maakt dat we klanten binnen een redelijke reistijd kunnen bezoeken. En wanneer de beperkingen door Corona zijn afgebouwd, organiseren we in ons kantoor veel evenementen voor klanten. Daarbij groeit ons bedrijf hard en is werving van nieuw personeel belangrijk. De centrale ligging is dus in meerdere opzichten bijzonder handig.

Waar word jij blij van in je werk bij ECI?

Wat ik belangrijk vind - zowel zakelijk als privé - is eerlijkheid en authenticiteit. Alleen als je werkelijk aandacht schenkt aan anderen leer je wat hen bezighoudt. En hoe je hen kunt helpen. Ik word er dan ook heel blij van als ik een bedrijf of afdeling kan helpen groeien. Of een collega bij zijn loopbaan, want bij ECI besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. En mocht iemand toch ontevreden zijn, over onze service bijvoorbeeld, dan zoeken we altijd naar een oplossing. 

Welke ontwikkelingen zie jij in de toekomst?

Zowel mijn vader als moeder waren musicus, dus de kaalslag in de kunstensector gaat me aan het hart. Ik vind het dan ook leuk dat ons kantoor een klein theater heeft. Wat de invulling precies wordt weten we nog niet, maar dat daarin een cultureel aspect wordt verweven, ligt voor de hand.

Tot slot: waar mag je jou altijd wakker voor maken?

Mijn zoontje van 9 jaar oud speelt heel leuk piano. Op dit moment speelt hij improvisaties op het thema van de Netflix serie ‘The Mandalorian’.  Voor mij is er geen leukere manier om de dag te beginnen, daar kan geen wekker tegenop!