Hessenweg na ruim een jaar weer open voor alle verkeer

18 May 2020

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Hessenweg in de bebouwde kom van Achterveld zijn na ruim een jaar afgerond. Woensdag 20 mei 2020 wordt de Hessenweg om 14.00 uur geopend voor het doorgaande verkeer. Achterveld is dan van alle kanten weer goed bereikbaar. Vanwege de coronamaatregelen zal de opening op gepaste wijze plaatsvinden. De feestelijke opening voor inwoners en ondernemers zal op een later moment worden gevierd.

Werkzaamheden

Over een lengte van ruim 1900 meter, vanaf de Helweg tot voorbij Hessenweg 150 – 152 zijn de riolering, de rijweg, parkeerplaatsen, groenvakken, voetpaden en openbare verlichting vernieuwd.Het gehele traject is ingericht naar een dertig kilometer gebied waar hard rijden wordt ontmoedigd met visuele versmalling door fietssuggestiestroken, verkeersdrempels en deels klinkerverharding. Aannemer Van Schoonhoven Infra kon het werk zes weken eerder opleveren dan gepland.

Samenwerking inwoners en gemeente

De reconstructie waarbij de inwoners en ondernemers van Achterveld nauw waren betrokken, is een mooie vorm van samenwerking met het dorp en de gemeente. Deze ingrijpende klus heeft het nodige van de inwoners van Achterveld gevraagd. In het bijzonder van de ondernemers langs de Hessenweg. Het projectteam bedankt alle inwoners en ondernemers voor hun medewerking en geduld. Het eindresultaat is een kern van Achterveld met een mooie uitstraling, en klaar voor de toekomst.

Buurtbus 

Vanwege de coronamaatregelen rijdt de buurtbus niet. Het is nog niet bekend wanneer de buurtbus weer gaat rijden. Zij maken dit bekend op hun website.