Jeugdzorg

De gemeente is verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Dit is geregeld in de Jeugdwet. Voor jeugdhulp gaat u naar Lariks.

Hebt u problemen met opvoeden? En lukt het ook niet met hulp van uw eigen omgeving? Dan kunt u met uw hulpvraag naar Lariks. De medewerkers van Lariks geven u graag advies en denken met u mee. Zij zijn ook aanwezig op de basisscholen in Leusden en Achterveld.

Hoe werkt Lariks?

Op sommige vragen kunnen de medewerkers van Lariks meteen een antwoord geven. Als de vragen ingewikkelder zijn, kijkt Lariks samen met u naar uw hulpvraag en hoe u zo snel mogelijk zelf of met hulp van uw omgeving een antwoord kunt vinden.

De medewerker van Lariks kijkt ook of er algemene voorzieningen zijn waarvan u gebruik kunt maken. En als het nodig is, kan Lariks de toegang tot professionele hulp en ondersteuning voor u regelen. Kijk op lariks-leusden.nl.

Trainingen en workshops

Lariks geeft verschillende trainingen en workshops voor kinderen en jongeren. Gratis of tegen een kleine vergoeding. Bekijk het aanbod!

Is er een crisissituatie?

  • Neem dan contact op met Veilig Thuis Utrecht.
  • Veilig Thuis heeft een crisisteam dat direct in actie kan komen.
  • Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week te bereiken via het landelijke telefoonnummer: 0800 2000.

Onafhankelijk vertrouwenspersoon

Klachten over hoe de jeugdhulporganisatie werkt? Problemen met jeugdhulpverlening? Jongeren, kinderen, ouders en verzorgers kunnen ondersteuning krijgen van een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Deze ondersteuning is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) of bel (088) 555 10 00.