Toerisme en recreatie

Leusden is een prachtige gemeente vol met groen, rust, cultuurhistorie en ruimte. Een plek waar inwoners zich thuis voelen en toeristen graag op bezoek komen.
Leusden Natuurlijk

Activiteiten in Leusden

In Leusden is het heerlijk fietsen, wandelen, kanoën en genieten in één van de vele horecagelegenheden. Er zijn verschillende prachtige routes door verschillende natuurgebieden, ieder met een eigen karakter.

Natuurschoon

Het westelijke deel van de gemeente ligt op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug, en is voor het grootste deel bedekt met bos en heidevelden. Hier vindt u de Leusderheide en landgoed Den Treek. Het oostelijke deel ligt in de Gelderse Vallei en bestaat vooral uit landbouwgrond.

Historie

Aan de oostzijde van Leusden vindt u de Grebbeliniedijk langs het Valleikanaal. Deze dijk bevat veel resten uit de Tweede Wereldoorlog, zoals bunkers, oude loopgraven en een tankkering bij de Asschatterkeerkade.

Uitstapjes vanuit Leusden

Vanuit Leusden kunt u eenvoudig een uitstapje maken naar de historische binnensteden van Amersfoort en Utrecht. Geniet van de prachtige grachten, de vele monumenten en gezellige terrassen. Amersfoort is op de fiets in 15 minuten te bereiken. Utrecht is per auto of met het openbaar vervoer in ongeveer een half uur bereikbaar.

Meer informatie

Benieuwd naar wat er nog meer in en rondom Leusden te beleven is? Bezoek het toeristisch informatiepunt Leusden Natuurlijk (eerder VVV Leusden), in winkelcentrum de Hamershof aan 't Erf 15 in Leusden.