Financieel advies

Hebt u geldproblemen? Of maakt u zich zorgen over geld? Wacht dan niet te lang met vragen om hulp. De hulp is altijd gratis.

Geldloket Leusden

Verandert er iets in uw leven, dan kan dit ook gevolgen hebben voor uw geldzaken. Geldloket Leusden helpt u financieel fit te blijven. U kunt daar gratis naartoe gaan voor advies. Bijvoorbeeld over:

  • Uit elkaar gaan (echtscheiding)
  • Beter met je geld uitkomen
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Werkloosheid
  • Pensioen
  • Eigen onderneming

In het Huis van Leusden is er iedere vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur een spreekuur. Maak wel eerst even een afspraak via het geldloket of bel met (033) 800 99 70.

Schuldhulpverlening

Problemen met geld worden groter als u niets doet. Vraag hulp aan een schuldhulpverlener. Samen met de schuldhulpverlener beslist u welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie. Bijvoorbeeld budgetcoaching of een schuldenregeling. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om weer verder te komen.

Maak een afspraak via Stadsring51 of bel met (033) 460 06 00. Liever zonder naam chatten? Dat kan via het Geldloket of Stadsring51.

Heeft u moeite met rondkomen?

  • Er kan vaak meer dan u denkt! Er zijn in Leusden verschillende regelingen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor het vervangen van uw wasmachine. Meer informatie via Rondkomen in Leusden.  
  • Lukt het u niet om alle rekeningen te betalen? Team Op Tijd Erbij van het Geldloket helpt u graag met het oplossen van de betalingsachterstand. De hulp is gratis.
  • Vaak gelden regelingen, zoals de energietoeslag, voor huishoudens met een laag inkomen tot 100, 120 of 130% van het sociaal minimum. De gemeente wil ook inwoners helpen die geldzorgen hebben en niet aan deze voorwaarden voldoen. Daarom zijn er de coaches Participatie en Inkomen. Zij adviseren je welke stappen je kunt nemen om je financiĆ«le situatie te verbeteren. De hulp is gratis. U kunt de hulp van een coach aanvragen via Coach Participatie en Inkomen van de gemeente Amersfoort.

Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS)

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Of bij het uitzoeken of u recht heeft op een regeling of toeslag? De vrijwilligers van SMS kunnen u helpen. Elke maandag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur en op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur is er een inloopspreekuur bij Lariks.