Financiële regelingen

Heeft u moeite om met uw geld rond te komen, of de energierekening te betalen? Misschien heeft u dan recht op extra geld of een regeling.

Moeite met rondkomen? Er kan vaak meer dan u denkt! Bijvoorbeeld dat u een deel van de gemeentelijke belasting niet hoeft te betalen. Of dat de gemeente meebetaalt aan de kosten van uw zorgverzekering. Alle financiële regelingen in de gemeente Leusden vindt u op Rondkomen in Leusden.

Collectieve zorgverzekering

Speciaal voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente een collectieve zorgverzekering aan.

Deze zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen. Meer informatie over de collectieve zorgverzekering vindt u via de website van gemeente Amersfoort.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de collectieve zorgverzekering of vindt u het fijn als iemand met u meekijkt of deze verzekering bij uw situatie past? Maak dan een afspraak bij het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.30 uur via telefoonummer: 033- 303 44 44.

Extra energietoeslag voor lage inkomens in Leusden

Heeft u een laag inkomen? Misschien ontvangt u dit jaar een extra energietoeslag van € 1300,-. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u via de website van gemeente Amersfoort een aanvraag doen. Een bevestiging van de aanvraag ontvangt u van de gemeente Amersfoort.

Vragen over de energietoeslag?

Heeft u vragen over de energietoeslag?, geen bevestiging van de aanvraag ontvangen of heeft u vragen over het formulier? Neem contact op met de gemeente Amersfoort. Dit kan telefonisch via 14033 of stuur een e-mail naar energietoeslag@amersfoort.nl.

 

Hulp nodig bij uw aanvraag energietoeslag?

Maak dan een afspraak bij het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.30 uur via telefoonummer: 033- 303 44 44.

Meenemen

naar uw SMS afspraak neemt u mee: specificatie(s) van inkomsten (loon, uitkering, alimentatie) van de laatste maand.

Komt u door de hoge energierekening in de problemen?

U kunt contact opnemen met een coach van Werk Inkomen en Zorg. De coaches helpen inwoners met financiële problemen in Leusden. Ook als u gewoon inkomsten hebt en zelfstandig bent. Zij kijken met u mee naar uw totale huishoudplaatje, en geven advies en hulp. Ze kunnen u ook adviseren over energiegebruik, contract en besparingen.

Sportpas Leusden 2023

De sportpas maakt sporten mogelijk. Ook als u weinig te besteden heeft. Op de pas staat een tegoed van € 100,-.

Dit kunt u besteden bij een van de aangesloten sportaanbieders. De aangesloten sportaanbieders en het aanvraagformulier vindt u op de website rondkomeninleusden

Voor wie is de Sportpas?

De Sportpas is voor iedereen van 18 jaar of ouder met een maandelijkse inkomen onder de 130% van de bijstandsnorm. Deze norm is afhankelijk van uw leeftijd en gezinssituatie. Op het aanvraagformulier staan de normen.

Heeft u kinderen, en willen die ook graag sporten? Op rondkomeninleusden  vindt u meer informatie over de vergoedingen van Jeugdfonds De Boom.