Bouwen en verbouwen

Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen, slopen, in- uitrit, of een rioolaansluiting? U kunt online een vergunningcheck doen, een vergunning aanvragen of een melding doen.
Vergunning checken of aanvragen Omgevingsloket online

Meer uitleg over het nieuwe omgevingsloket  vindt u in het omgevingsloket onder de knop “hulp nodig?”. Heeft u nog aanvullende vragen over het online omgevingsloket of over het aanvragen van een omgevingsvergunning neem dan contact op via 14033 of stuur een e-mail.

Participatie

Voordat u met een nieuw plan begint is het belangrijk te weten wat voor effect uw plan heeft op uw omgeving en wie er met uw plannen te maken krijgt. Dit kunnen bijvoorbeeld uw directe buren of straatbewoners zijn, of instanties die u nodig heeft bij uw plannen zoals het waterschap. Nieuwe plannen kunnen eerder op steun van mensen rekenen, als bezwaren en ideeën op tijd besproken worden. Het op tijd betrekken heet ‘participatie’.

Wie u bij uw plan kunt of moet betrekken is afhankelijk van uw plan, met de snelscan participatie helpen we u hierbij op weg.

Contact

Wilt u meer weten over bouwen en verbouwen? Bel dan met 14 033 en vraag naar het omgevingsloket of stuur een e-mail naar de gemeente Leusden.

Meer informatie