Attestatie de vita

Heeft een buitenlandse organisatie een bewijs nodig dat u in leven bent? Dan kunt u een Attestatie de vita op laten stellen. U vraagt dit persoonlijk aan. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan dan vaststellen dat u leeft op het moment dat het document wordt opgemaakt.
Afspraak maken

Nodig

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
  • De brief van het pensioenfonds of andere uitkerende instantie.
  • Een bankpas. Bij de balie burgerzaken kunt u alleen met pin betalen.

Kosten

Voor een Attestatie de vita betaalt u € 13,80

Wanneer moet u betalen voor een Attestatie de vita

U moet voor een Attestatie de vita betalen als u een door uzelf afgesloten, niet-verplichte verzekering laat uitkeren. Bijvoorbeeld bij levensverzekeringen, lijfrente- en koopsompolissen. 

Alleen als een (pensioen)fonds waarbij u wettelijk verplicht bent aangesloten een Attestatie de vita van u wil hebben, hoeft u niet te betalen. U moet voor de gratis afgifte het schriftelijk verzoek meenemen van uw (pensioen)fonds.

Heeft u het bewijs nodig voor gebruik in Nederland? Bijvoorbeeld voor uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie? Dan kunt u een Bewijs van in leven zijn aanvragen. Hiervoor hoeft u niet naar het gemeentehuis.

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. 

Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Morgen: geopend van 08:00 uur tot 12:30
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden