Uittreksel huwelijk of geregistreerd partnerschap

U kunt een uittreksel van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aanvragen bij de gemeente waar u bent getrouwd. Of waar uw partnerschap is geregistreerd. Vermeld bij uw aanvraag waarvoor u het uittreksel nodig heeft.
Aanvraag uittreksel huwelijk

Nodig

  • Uw DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Kosten

Voor een uittreksel uit de burgerlijke stand betaalt u € 16,60

Ophalen in het gemeentehuis

Is online aanvragen voor u niet mogelijk, dan kunt u het uittreksel ook ophalen aan de balie burgerzaken. Maak hiervoor een afspraak. Dit kan ook telefonisch via 14 033. Langskomen zonder afspraak is niet mogelijk.

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van diegene mee.

Internationaal uittreksel

Een internationaal uittreksel is verkrijgbaar in meerdere talen. In het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Grieks, Turks, Servo-Kroatisch, Italiaans en Spaans.

Bewijs van echtscheiding

Een bewijs van echtscheiding vraagt u ook aan in de gemeente waar u bent getrouwd. Voor beëindiging partnerschapsregistratie geldt dat ook.