Informatie voor ondernemers

De overheid heeft inmiddels meerdere steunpakketten ontwikkeld om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kan bijvoorbeeld inkomensondersteuning of tegemoetkoming in loonkosten gekregen worden. Bekijk hier welke regelingen er zijn.

Regelingen voor ondernemers

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid  wil de overheid zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden tijdens de coronacrisis. Werkgevers die structureel omzetverlies hebben en voldoen aan de voorwaarden, kunnen met de NOW een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen. Doel is zoveel mogelijk werknemers aan het werk houden. Ook oproepkrachten, uitzendwerkers en payrollmedewerkers vallen onder de NOW.

De regeling is onder de naam NOW 3 verlengd van 1 oktober 2020 tot en met 30 juni 2021. (volgt NOW 1 en 2 op).

Aanvragen

Het UWV voert deze regeling uit.

De TOZO is bedoeld om zelfstandigen (inclusief zzp'ers) inkomensondersteuning te bieden, zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De regeling is onder de naam Tozo 3 verlengd van 1 oktober tot eind juni 2021 (en volgt TOZO 1 en 2 op).

Aanvragen

De gemeente Amersfoort voert de regeling uit voor ondernemers en zzp’ers die in Amersfoort of Leusden wonen. Wilt u weten of dit voor u geldt? Kijk naar de mogelijkheden en doe een aanvraag.

De Tegemoetkoming Vaste Lasten helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief loonkosten. Onder meer huur, abonnementen, verzekeringen, worden met de TVL deels gedekt. De regeling loopt van 1 juni tot en met 30 september 2020 en is verlengd tot eind juni 2021. (volgt TOGS en TVL 1 op).

Aanvragen

Vraag de tegemoetkoming aan bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

De Belastingdienst heeft een flink aantal regelingen om de administratieve en financiële lasten voor ondernemers te verlichten. De tijdelijke maatregelen zijn onder meer gericht op uitstel van betaling van bijvoorbeeld inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Aanvragen

Vraag uitstel van betaling aan bij de belastindienst.

Crisisnummer

MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie over de regelingen, over hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het coronaloket van Kamer van Koophandel is telefonisch te bereiken via tel. 0800 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Door oplopende wachttijden kunnen de medewerkers van Kamer van Koophandel u niet altijd direct te woord staan. U kunt uw vraag ook via Twitter sturen.

Vragen en meer informatie

Vragen voor werkgevers en ondernemers

Vragen voor Horecaondernemers

Vragen voor werknemers

 

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden aangepast. Burgerzaken werkt alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 033. In deze coronaperiode kunt u gewoon een afspraak maken.
Wel vragen wij u om bij uw bezoek aan het Huis van Leusden rekening te houden met de volgende maatregelen. Zo kunnen we verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • Heeft u klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Wij maken graag een nieuwe afspraak met u.
  • Kom alleen, of met maximaal 1 begeleider, naar uw afspraak.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen bij uw bezoek.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. 
  • Bent u klaar? Verlaat dan het Huis van Leusden om ruimte te maken voor andere bezoekers.
Afspraak maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: geopend van 08:00 uur tot 15:00
Morgen: gesloten
Logo certificaat toegankelijkheidsonderzoek Gemeente Leusden