Informatie voor ondernemers

Op dit moment bekijken wij, in samenspraak met de VNG en de gemeenten uit de regio, hoe wij ondernemers lokaal kunnen ondersteunen, in aanvulling op de door de landelijke overheid al aangekondigde maatregelen.

Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

De regeling werktijdverkorting is stopgezet en is vervangen door de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

Heeft het coronavirus invloed op uw bedrijf en heeft u daardoor tijdelijk minder werk? De noodmaatregel 'Overbrugging voor Werkbehoud' (NOW), kan dan een oplossing bieden. Uw werknemers krijgen dan voor de niet-gewerkte uren een uitkering via het UWV:

Meer informatie vindt u op de website van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het UWV.

Tegemoetkoming schade COVID-19

Crisisnummer

MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het coronaloket van Kamer van Koophandel is telefonisch te bereiken via tel. 0800 21 17 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Door oplopende wachttijden kunnen de medewerkers van Kamer van Koophandel u niet altijd direct te woord staan. U kunt uw vraag ook via Twitter sturen.

Extra tijdelijke ondersteuning ondernemers en zzp’ers

 

Aanvragen uitstel van betalen lokale belastingen voor ondernemers en zzp’ers

De coronamaatregelen hebben grote financiële gevolgen voor ondernemers en zzp’ers. De gemeenten die zijn aangesloten bij GBLT bieden daarom ondersteuning op het gebied van het betalen van de lokale belastingen:

Uitstel van betalen aanvragen

U kunt uitstel van betaling tot 31 augustus 2020 aanvragen. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van het uitstel.
Betaalt u uw belastingaanslagen via automatische incasso? Dan stopt GBLT tot en met 31 augustus 2020 met het afschrijven in delen voor deze belastingaanslagen. GBLT volgt het rijksbeleid ten aanzien van de invorderingsrente: een verlaging van de normale invorderingsrente van 4% naar 0,01%.

We begrijpen dat de corona-maatregelen grote gevolgen voor u of uw bedrijf kunnen hebben. Heeft u vragen over uw belastingen? Of loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op. GBLT blijft bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Wij helpen u graag.

Noodpakket banen en economie

Kamerbrief over noodpakket banen en economie

Het kabinet kondigt in deze brief aan de Tweede Kamer vanwege het coronavirus een pakket maatregelen aan om banen en inkomens te beschermen. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft. Het extra pakket maatregelen komt bovenop economische maatregelen die donderdag 12 maart al zijn genomen.

 

Vragen en meer informatie

Vragen voor werkgevers en ondernemers

Vragen voor Horecaondernemers

Vragen voor werknemers

 

Contact met de gemeente


Door de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn de openingstijden tot 1 juni aangepast. Burgerzaken werkt tot 1 juni alleen op afspraak op werkdagen tussen 9.00-12.30. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14033 en vraag naar Burgerzaken. Zij plannen alleen afspraken in die noodzakelijk zijn. Ook het omgevingsloket is gesloten. Voor vragen over bouwen, wonen en ruimtelijke plannen kunt u bij voorkeur een e-mail sturen aan wabo-loket@leusden.nl

Momenteel kunt u online geen afspraken maken
14 033
vanuit het buitenland (+31) (0)33 496 16 11
't Erf 1, 3831 NA Leusden
Vandaag: gesloten
Morgen: gesloten