Project ‘Zon en wind langs de A28 Utrecht-Amersfoort’

De gemeenten Utrecht, De Bilt, Zeist, Soest, Leusden en Amersfoort en de provincie Utrecht werken samen met Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, RVO, Defensie en ProRail in het project ‘Zon en wind langs de A28 Utrecht-Amersfoort’.

In ‘Zon en wind langs de A28 Utrecht-Amersfoort’ onderzoekt een projectteam waar mogelijkheden zijn voor zonnepanelen en windturbines langs de A28 en het defensieterrein Vlasakkers. Het gaat om het gebied langs de A28 knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht tot aan de Poort van Amersfoort (knooppunt Hoevelaken), inclusief de Vlasakkers, op terreinen waarvan de overheid eigenaar is.

Het project en de onderzoeken bevinden zich in de verkennende fase. In deze fase verzamelt een team van specialisten informatie, of en hoe in dit gebied opwek van duurzame energie, via zonnepanelen en windturbines kunnen worden ontwikkeld. Op basis van deze informatie zal een het Rijk, de Provincie en de gemeenten een besluit nemen over het vervolg van dit project.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie  over het Project ‘Zon en wind langs de A28 Utrecht-Amersfoort’ op de website Energie op Rijksgrond.