Subsidie voor Eurowoningen

Eigenaren van de Eurowoningen kunnen subsidie aanvragen voor 4 maatregelen om hun huis te verduurzamen en uiteindelijk geen gas meer te gebruiken.

Deze subsidie is mogelijk gemaakt met de Proeftuinbijdrage vanuit het Rijk en deze regeling is samen met het Buurtteam Eurowoningen Toekomstbestendig opgesteld. Duurzame maatregelen zorgen voor energiebesparing en meer comfort. Een woning toekomstbestendig maken is natuurlijk een eigen keuze en is ook een flinke investering. Met deze subsidie wordt de investering iets aantrekkelijker. 

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

 De subsidieregeling  Eurowoningen Toekomstbestendig bestaat uit 4 verduurzamingsmaatregelen:

  1. Vervanging van glas.
  2. Dakisolatie.
  3. All-electric warmtepomp.
  4. Aardgasvrije aansluiting.

De subsidieregeling is beschikbaar tot en met 30 juni 2030. U krijgt de vergoeding als de maatregel aan uw huis voldoet aan de voorwaarden uit de verordening.

Meer informatie en veel gestelde vragen

Bekijk voordat u de subsidie gaat aanvragen de pagina vraag en antwoord subsidieregeling Eurowoningen.

Wat heeft u nodig voor het aanvragen

  • Uw DigiD.
  • Offerte, factuur, betaling van de maatregel en foto's van de uitgevoerde maatregel met daarop zichtbaar de naam, merk, soort en dikte van het isolatiemateriaal waaruit blijkt dat de uitgevoerde maatregel voldoet aan de gestelde eisen. Alleen compleet ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

Aanvragen van de subsidie eurowoningen toekomstbestendig doet u in 2 stappen

Stap 1. Meld u aan bij de gemeente Leusden. U krijgt dan een zaaknummer. Dit zaaknummer wordt u per e-mail toegestuurd in de ontvangstbevestiging van de aanvraag. Bewaar het zaaknummer goed want bij elke subsidieaanvraag moet u het vermelden.
Stap 1 aanvragen zaaknummer met DigiD

Stap 2. Hier vraagt u uw subsidie aan voor de maatregel of maatregelen die u heeft genomen.
Stap 2 aanvragen subsidie