Evenementenvergunning

Voor een evenement zoals een kermis, braderie of fiets- of hardloopevenement heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor een klein evenement zoals een buurtfeest hoeft u alleen klein evenement te melden. Een evenementenvergunning vraagt u persoonlijk aan of namens een organisatie. De vergunning vraagt u minstens 12 weken voor het evenement aan. Voor een evenementenvergunning hoeft u niet naar het gemeentehuis.

Op dit moment is het niet mogelijk digitaal een evenementenvergunning aan te vragen. Neem contact op met de gemeente, 14 033

  • Alle evenementen zijn toegestaan tussen 06.00 - 17.00 uur.  Meer informatie kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.
  • Als gevolg van het coronavirus is het verplicht om ook een coronaproof plan in te dienen.
  • Zorg ervoor dat bezoekers van uw evenement zich aan de geldende wet- en regelgeving inzake COVID-19 houden.

 

Video met uitleg over aanvraag evenementenvergunning

Nodig

  • Uw DigiD (DigiD staat voor Digitale Identiteit); het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl
  • Een coronaproof plan
  • Een melding samenkomst van meer dan 50 personen

Kosten

Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het evenement of de risicoklasse betaalt u voor een:

  • Evenementenvergunning (klein)  € 47,30.
  • Evenementenvergunning categorie A   € 92,50.
  • Evenementenvergunning categorie B  € 194,50
  • Evenementenvergunning categorie C  € 388,00

Spreekuur Evenementen voor hulp bij aanvragen

Evenementen zijn weer mogelijk. U kunt ook weer gebruikmaken van het evenementenspreekuur. Elke twee weken op maandag om 14.00 uur in het Huis van Leusden.  Wij verwachten dat er veel vragen zullen zijn. Het spreekuur zal tot het einde van het jaar elke twee weken plaatsvinden. U kunt een afspraak maken voor maandag, 13 december en 27 december.

Heeft u vragen over het doen van een aanvraag, welke informatie u bij de aanvraag moet doen, of wilt u advies van de gemeente over uw evenement? Maak een afspraak voor het evenementenspreekuur. Dit kan door een e-mail te sturen naar gemeente@leusden.nl. Per afspraak is er een half uur beschikbaar.

Het evenementenspreekuur is bedoeld voor iedereen die nog geen aanvraag heeft gedaan maar wel al vragen heeft. Heeft u vragen over een lopende aanvraag, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 14 033. 

 

Melding klein evenement

Wilt u een klein evenement zoals een buurtbarbecue of straatfeest organiseren? Dan is niet altijd een vergunning niet nodig maar kunt u volstaan met een Melding klein evenement.